Allview V1 Viper i 4G – review

11/02/2015

Seria Viper de la compania brașoveană s-a îmbogățit nu de mult timp cu un nou produs – Allview V1 Viper i 4G. Acesta dorește să atragă potențialii clienți printr-o caracteristică ușor deosebită. Este un smartphone dual-sim ce oferă conectivitate 4G cu viteze de 150/50 Mbps în download/upload pe ambele cartele.

Problema este că nu poate susține ambele sim-uri pe 4G în același timp, ci alternativ. Adică ne alegem din meniu pe care dintre ele dorim vitezele mari pentru navigarea web. Asta dacă avem parte de acoperire 4G de la doi operatori diferiți, în același loc în care ne aflăm. Greu de grezut acum, dar în viitor se poate întâmpla și chestia asta.

În afară de conectivitatea 4G, smartphone-ul testat astăzi este unul entry-level, iar mai jos aveți

Specificațiile detaliate pentru Allview V1 Viper i 4G:

Specificatii Allview V1 Viper i 4G

Design

Allview V1 Viper i 4G

Am primit în pachet alături de Allview V1 Viper i 4G și bateria, încărcătorul, cablul microUSB – USB 2.0, căști in-ear, folie protecție ecran, manual de utilizare, certificat de garanție și cod pentru activarea pentru o perioadă limitată a antivirusului preinstalat.

Ca aspect, Allview V1 Viper i 4G să zicem că se încadrează în linia generală a smartphone-urilor din gama Viper. Doar că până acum eram obișnuit cu un design mai fin, ușor mai elaborat, cu o grosime redusă a dispozitivului. La acest model nu mai este cazul de așa ceva. Arată destul de banal, colțuri și margini rotunjite, logo-ul și numele producătorului și al modelului doar pe spate, unde mai este și camera foto sau difuzorul extern. Nu reușește să atragă decât dacă îți dorești un smartphone care să nu iasă în evidență cu aproape nimic.

Materialele exterioare ale lui Allview V1 Viper i 4G nu sunt deloc rele și chiar se simt plăcute la atingere. Capacul bateriei are o textură fină care reușește să ofere și o aderență bună în palmă.

Construcția generală și finisările sunt în general bune, doar că la strângerea în mână a smartphone-ului se mai aud sunete neplăcute. Acestea vin de la capacul spate ce scârțâie prin anumite locuri.

Ecran și sunet

Allview V1 Viper i 4G

Display-ul de 4.7 inci de pe Allview V1 Viper i 4G este unul de tip TFT LCD și nu este unul tocmai de calitate. Culorile și luminozitatea sunt bune, dar cam atât. Unghiurile de vizualizare (mai ales cele sus-jos în mod portrait) sunt slabe și trebuie să găsești o anumită poziție în care să ții smartphone-ul pentru a vedea corect culorile.

Rezoluția este mică nu doar pe hârtie, dar și în realitate. Am testat și terminale de 4.7 inci cu 854X480 pixeli pe ecranul cărora se vedea bine totul. La Allview V1 Viper i 4G nu este cazul și sunt foarte dese momentele în care ți-ai fi dorit măcar o rezoluție qHD (960X540 pixeli).

Sunetul prin difuzorul extern este chiar bun, mai ales raportat la categoria de preț din face face parte Allview V1 Viper i 4G. Suficient de puternic și chiar cu puțin bass, nu se aude strident sau metalic, să zic așa. Este bine calibrat și a fost o surpriză plăcută.

Prin jack-ul de 3.5 mm situația este asemănătoare. Cu căștile din pachet nu ți se va părea că este prea bun, dar cu unele de calitate vei auzi cu adevărat ce poate Allview V1 Viper i 4G. Nu este neapărat de top, dar sound-ul prin jack este bun și are o intensitate suficientă.

Hardware, sistem de operare și aplicații

Allview V1 Viper i 4G

Încă o dată testez un device cu procesor MediaTek MT6582 quad-core la 1.3 GHz, cu GPU Mali-400MP, 1 GB de RAM și 8 GB spațiu de stocare. Și din nou vă spun că este un hardware suficient pentru toți utilizatorii fără pretenții. Adică face față cu bine în majoritatea aplicațiilor și jocurilor din Play Store.

Allview V1 Viper i 4G rulează Android 4.4.2 KitKat cu o interfață proprie adăugată de compania brașoveană. Am mai discutat despre aceasta și în cazul Viper e și am explicat acolo care sunt deosebirile față de un Android stock.

Meniul de notificări, cel de setări rapide sau cel principal, împărțit în Setări rapide și Toate setările, sunt principalele modificări. Oricum, puteți renunța la această interfață prin intermediul unui launcher dedicat din Play Store. Eu nu am simțit nevoia să fac acest pas, deoarece totul decurge fără lag sau alte probleme prin meniul smartphone-ului. Vremurile când Berry UI crea neplăceri se pare că au apus.

În afară de suita celor de la Google, aplicațiile preinstalate pe Allview V1 Viper i 4G nu sunt prea numeroase. Acestea sunt destul de comune, precum Bitdefender Antivirus, Vreme, Lanternă, Temă, Culoare, Compas și cam atât. Extrem de puțin bloatware, dar chiar și acesta este reprezentat de aplicații simple, ce nu încarcă deloc smartphone-ul.

Performanță

Teste benchmark Allview V1 Viper i 4G

După ce Allview V1 Viper i 4G a rulat testele de benchmark uzuale pentru gadget.ro, am structurat rezultatele în tabelul de mai jos:

Teste benchmark Allview V1 Viper i 4G

Conectivitate

Allview V1 Viper i 4G

Acest capitol este unul puțin mai diferit față de cele de la alte modele testate. Doar puțin. Allview V1 Viper i 4G suportă conectivitate 4G pe ambele cartele, dar alternativ. Poți alege din meniu care sim să ofere viteze teoretice maxime de 150 Mbps în download și 50 Mbps în upload.

În afară de faptul că este un dual-sim 4G, Allview V1 Viper i 4G mai dispune de Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct și Wi-Fi Display, hotspot prin bluetooth și Wi-Fi, bluetooth 4.0, GPS cu A-GPS, microUSB 2.0 și jack de 3.5 mm.

Din păcate pentru mine, dar și pentru voi, nu am avut cum să testez modulul 4G, deoarece în zona în care locuiesc nu este astfel de acoperire și nici nu am ajuns prin vreo locație cu așa ceva. Deci, iarăși din păcate, nu pot să raportez nimic tocmai despre, să zicem, principala funcție a lui Allview V1 Viper i 4G.

În rest, nici unul dintre elementele de conectivitate nu mi-a creat probleme. Calitatea în apelurile de voce este bună, sunetul în cască este puternic și suficient de clar. Nici din partea microfonului nu am avut neplăceri.

Cameră foto și video

Allview V1 Viper i 4G

Allview V1 Viper i 4G oferă un senzor principal de 5 Megapixeli, deci nu acesta este motivul pentru care l-ai alege. Totuși, am rămas ușor surprins de calitatea pozelor făcute cu camera de pe spatele dispozitivului. Culorile sunt redate corect, iar nivelul detaliilor este suficient, atât cât poate oferi un senzor de 5 Megapixeli.

Allview V1 Viper i 4G se laudă că filmează FullHD 1080p cu 30 fps, dar filmele captate nu sunt la același nivel cu fotografiile.

Aveți mai jos exemple despre ce poate camera principală, cu mențiunea că prima fotografie din galeria de poze este lăsată la rezoluția maximă de 5 Megapixeli.

Clip video făcut cu Allview V1 Viper i 4G.

Autonomie

Allview V1 Viper i 4G

Mă așteptam ca bateria de 1800 de mAh să furnizeze o autonomie bună. Credeam că datorită ecranului TFT LCD cu rezoluție mică, dar și ansamblului hardware destul de modest pentru 2015, voi prinde o zi întreagă de folosire intensă din partea acumulatorului.

Nu a fost cazul, iar cu o utilizare ce presupune o oră de convorbiri, una de navigare web, mail-uri, sms-uri și ceva minute de jocuri simple, nu vei ajunge seara cu energie stocată în baterie. Asta cu sincronizările active în fundal.

S-ar putea, totuși, ca în funcție de modul de utilizare să poată ajunge și la o zi jumătate, poate chiar două. Depinde câte funcții folosești, dacă lași datele și sincronizările active tot timpul.

Preț

Allview V1 Viper i 4G – 599 lei la eMAG.

Concluzii

Allview V1 Viper i 4G

Allview V1 Viper i 4G nu este nu smartphone rău, doar că nu știu câți dintre noi avem nevoie de conectivitate 4G pe ambele sim-uri. Da, este bine că oferă așa ceva, dar în rest acest dispozitiv nu impresionează cu aproape nimic. Atunci, mă întreb: merită în jur de 600 de lei?

Dacă ai nevoie neapărat de 4G pe două cartele, dar nu simultan, atunci da, merită. Dacă nu-ți trebuie deloc 4G, atunci o soluție mult mai bună mi s-a părut a fi Allview V1 Viper e, despre care puteți citi mai multe în review-ul de pe gadget.ro.

Principalele puncte PRO sau CONTRA ale lui Allview V1 Viper i 4G sunt trecute mai jos:

PRO

– conectivitate 4G pe ambele sim-uri;

– sunet bun atât prin difuzorul extern, cât și prin jack-ul de 3.5 mm;

– sistem de operare ce rulează fluent și fără probleme.

CONTRA

– display slab la unghiurile de vizualizare și rezoluție;

– autonomie redusă oferită de acumulatorul de 1800 mAh.

Darius Pană
Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.