Gama de tablete Allview s-a îmbogățit cu două modele: Allview VIVA H7 Life și VIVA H7 S. Un element inedit este dat de faptul că alături de cele două tablete primiți și un SIM cu date activate pentru 12 luni, în mod gratuit, 5 GB / lună la viteze de până la 21.6 Mbps. Compania brașoveană a trimis modelul Allview VIVA H7 Life la review & concurs, dar fără SIM-ul respectiv. Așa că nu pot să vă confirm dacă au mers pe un parteneriat cu Digi Mobil, deși mi se pare evident un astfel de contract între cele două branduri autohtone.

Allview-VIVA-H7-Life (25)

Allview VIVA H7 Life dorește să se evidențieze prin raportul preț / specificații: procesor MediaTek quad-core, 3G cu slot pentru cartelă SIM și internet inclus pe o perioadă determinată la un preț aproximativ de 550 lei. Am structurat datele hardware pentru Allview VIVA H7 Life:

TableteDate tehnice Allview VIVA H7 Life
Ecran IPS de 7 inch cu rezoluție 1024×600 pixeli
Procesor MediaTek quad-core la 1.3 GHz pe ARM Cortex-A7
Memorie 1 GB RAM, 8 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB
GPU Mali-400MP
Sistem de operare Android 4.2.2 Jelly Bean
Conectivitate 3G cu viteze în download de până la 21.6 Mbps, Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi direct, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.0, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS
Cameră foto și video 3.2 Megapixeli cu LED flash și cameră frontală de 0.3 Megapixeli
Baterie 2800 mAh
Greutate 279.8 gr.
Grosime 9.7 mm

Design

Allview-VIVA-H7-Life (19)

În pachet dați de tabletă, încărcător pe USB 2.0, cablu microUSB – USB 2.0, căști de tip in-ear negre, cod de activare pentru Bitdefender Mobile Security, manual de instrucțiuni, folia de protecție este direct montată peste display-ul de 7 inch.

Cântărește sub 280 de gr, plasticul este folosit din plin pe spatele tabletei și în părțile laterale. S-a mers pe un plastic lucios și negru care adună amprentele într-un timp rapid. Logo-ul Allview nu-l găsiți în partea frontală ci doar pe spate, stilizat astfel încât să nu fie intruziv.

Precum la 99.99% din tablete nu se oferă acces la bateria de 2800 mAh, sloturile pentru cartela SIM și pentru cardul microSD de până la 32 GB sunt accesibile după îndepărtarea unui capac din plastic situat în zona camerei de 3.2 Megapixeli, în partea superioară. Aș considera Allview H7 Life drept o tabletă cu linii simple, elegantă pe alocuri și mă refer la varianta neagră. Sunt mai multe versiuni de culoare, unele chiar îndrăznețe și puternice, de aceea o consider o tabletă care se potrivește mai ales publicului tânăr.

Ecran și sunet

Allview-VIVA-H7-Life (30)

IPS de 7 inch cu rezoluție 1024×600 pixeli, folia de protecție este direct montată peste ecran și te scutește de o operațiune în plus. Recomand tuturor să folosiți o folie, te scutește de zgârieturile care se pot acumula în timp. Nu sunt prea multe de spus la acest capitol. Nu este un IPS din clasa A, de aici o luminozitate ceva mai scăzută, chiar și la valoare maximă, dar unghiul de vizualizare recomandă tableta Allview în dauna uneia cu matrice TN clasică.

La baza display-ului sunt tastele de tip touch buttons cu captură a ecranului, back, ieșire pe ecranul de start și aplicații recente. Sunetul revine în sarcina unui speaker poziționat pe spatele tabletei, la bază. Livrează un sound de intensitate redusă, metalic, fără pic de bass. Jack-ul de 3.5 mm îl găsiți în partea superioară, reglarea volumului se face din lateral dreapta.

Hardware, sistem de operare și aplicații

Allview-VIVA-H7-Life (11)

S-a mers pe un procesor MediaTek quad-core la 1.3 GHz pe ARM Cortex-A7 la 1.3 GHz + 1 GB RAM + Mali-400 accelerator grafic + 8 GB spațiu de stocare și slot pentru microSD de până la 32 GB. Este un hardware destul de puternic pentru o tabletă al cărui preț se situează sub 120 – 130 euro.

Rulează Android 4.2.2 Jelly Bean cu o interfață grafică nouă. Nu mai există meniul cu aplicațiile, iar widget-urile + jocurile și aplicațiile sunt direct pe ecranul de start. Un astfel de UI este Emotion de la Huawei, mai sunt și alte companii din China care adoptă o astfel de interfață, un fel de combinație între iOS și Android. Contează mai puțin partea de UI pentru că poți customiza după preferințele tale cu un launcher în genul Nova. Am sesizat un pic de lag, când tableta este pusă la lucru în mod intensiv (download de aplicații + browsing, diverse combinații ce o pun la lucru în mod susținut).

Se descurcă destul de bine pe partea de browsing și socializare. Sunt și câteva aplicații preinstalate pe VIVA H7 Life pe lângă aplicațiile specifice unei tablete cu Android:

Bitdefender Mobile Security – în pachet dați și de un cod de activare pentru varianta full pe o perioadă determinată;

Notițe – nu cred că mai are nevoie de explicație;

MultiLing Keyboard – alternativă la tastatura Google inclusă by default;

Perfect 365 – aplicație destinată fetelor care doresc să testeze diferite variante de machiaj într-un mod rapid;

ES Task Manager și ES Explorator Fișiere, Lanternă;

OfficeSuite – suită gândită pentru documentele Office (Word, Excel, PowerPoint);

Sygic – soft de navigare profesional;

APV PDF Viewer – vizualizezi documente în formatul PDF.

Rulează majoritate jocurilor și aplicațiilor din Google Play. Un mare punct PRO în față din acest punct de vedere față de tabletele low-cost cu 3G testate până acum.

Performanță

Screenshots-Allview-H7-Life (39)

Am trecut tableta prin mai multe teste de benchmark, iar rezultatele sunt adunate în tabel:

Tabletă Teste de benchmark Allview VIVA H7 Life
Quadrant Standard 5799 puncte;
AnTuTu Benchmark 15840 puncte;
NenaMark 1 60.6 fps;
NenaMark 2 59.2 fps
CF-Bench 16799 puncte;
Vellamo Browser – 1783 puncte;Multi-core – 1199 puncte;

METAL – 572 puncte.

Linpack Single Thread – 86.16 MFLOPS;Multi-Thread – 181.753 MFLOPS.
3DMark Ice Storm – 2929 puncte;Ice Storm Extreme – 1961 puncte;Ice Storm Unlimited – 2875 puncte.
HTML5test 406 puncte cu browserul integrat

Conectivitate

Allview-VIVA-H7-Life (27)

Primul element ce evidențiază tableta Allview este conectivitate 3G și viteze în download de până la 21.6 Mbps, slotul pentru SIM este de dimensiuni normale. Se adaugă Wi-Fi în standardele b/g/n, bluetooth 4.0, Wi-Fi direct, Wi-Fi hotspot, A-GPS.

În partea superioară dați de portul microUSB și jack-ul de 3.5 mm, în lateral dreapta de power și reglarea volumului, iar pentru a accesa sloturile pentru SIM și microSD trebuie îndepărata un micuț capac spate ce acoperă și camera de 3.2 Megapixeli.

Tableta oferă funcția de telefon și am testat partea de convorbiri. Sunetul mi s-a părut destul de puternică, acum să nu vă așteptați la fidelitate de smartphone de top. Recomand un handset bluetooth spre a nu stârni privirile celor din jur când vorbiți la un device cu ecran de 7 inch.

Cameră foto și video

Allview-VIVA-H7-Life (22)

3.2 Megapixeli și cameră frontală de 0.3 Megapixeli. Am făcut câteva fotografii și trageți concluziile legați de calitatea imaginilor. Este bine că nu dispune de vreun senzor de 2 Megapixeli, dar nu cumperi o astfel de tabletă pentru a face fotografii în ritm continuu. Pentru a capta un anumit moment s-ar putea ca și Allview H7 Life să fie suficient.

Autonomie

Screenshots-Allview-H7-Life (27)

Bateria de 2800 mAh este călcâiul lui Ahile pentru această tabletă. S-ar fi potrivit un acumulator de măcar 4000 – 4500 mAh. Cu display-ul pe luminozitate maximă și cu sincronizările activate în fundal nu am trecut pragul a 2 ore și 30 de minute – 3 ore de utilizare. Este puțin pentru o tabletă cu 3G, o tabletă pe care o folosești la drum lung. Singurul punct PRO ar fi că acumulatorul de 2800 mAh se încarcă repede și o baterie auxiliară ajută mult pe partea de autonomie.

Preț

Urmează a debuta în oferta magazinelor online românești din 1 iulie la prețul de 549 lei.

Concluzii

Allview-VIVA-H7-Life (37)

Allview VIVA H7 Life este o tabletă cu un raport preț / specificații destul de bun. Cea mai mare concesie se face legată de autonomia oferită. O baterie externă și setări cu luminozitatea la 50% fără toate sincronizările activate și cu gaming la minim s-ar putea să contribuie la 5 – 6 – 7 ore de utilizare. Am structurat punctele PRO și CONTRA pentru tableta sub brand românesc.

PRO

– versiuni în culori puternice, față de ternele alb și negru cu care eram obișnuiți până acum;

– internet inclus pentru 1 an de zile, 5 GB pe lună la viteze de până la 21.6 Mbps;

– hardware destul de puternic, compatibilitate cu majoritatea aplicațiilor și jocurilor din Google Play;

– portabilitate mare dată de greutatea redusă, dimensiuni compacte.

CONTRA

– autonomie mediocră;

– plastic lucios care adună amprentele pe spatele tabletei.

Câteva imagini cu Allview VIVA H7 Life: