Alphabet este compania sub care operează Google și au dat informații legate de rezultatele obținute în T3 2021 (1 iulie – 30 septembrie 2021).

Am extras câteva informații de la sursă:

  • venituri de 65.1 miliarde dolari, creștere de 41% față de cele 46.1 miliarde dolari atinse în T3 2020;
  • profit de 18.9 miliarde dolari, creștere de 68% față de cele 11.2 miliarde dolari atinse în T3 2020.

53.1 miliarde dolari au venit din advertising (divizia formată din Google Search, YouTube Ads și Google Network). Facebook și Snapchat sunt afectate de faptul că utilizatorii de iPhone au acum opțiunea de a limita datele trimise.

Business-ul Google nu a fost afectat de către această mișcare a Apple, iar singurul sector în care Google a raportat venituri mai mici a fost legat de cel cu privire la reclamele rulate în segmentul auto (criza de componente a făcut companiile din industrie să aibă motive mai mici în a rula ad-uri legate de oferta curentă).

Nu am găsit date legate de modul în care s-a descurcat divizia Pixel în această perioadă.

Categorii: software

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.