iOS 14 lasă unele funcții să fie descoperite de către cei ce-l testează în varianta beta. Mai zilele trecute discutam de opțiunea de a reda conținut la rezoluție 4K în YouTube, iar acum revin cu alte funcții interesante din cel mai nou software dezvoltat de către Apple.

 

1. Dubla sau tripla atingere în partea spate a smartphone-ului este recunoscută și duce la deschiderea unor scurtături, aplicații sau acțiuni. Toate detaliile sun în zona de Accesibilitate. Este o nouă metodă de control și s-ar putea să fie de bun augur pentru cei ce au diverse probleme (vă vorbeam de greutățile întâmpinate de kinetoterapeutul orb de la Spitalul Universitar din București, avea cuvinte de laudă pentru Apple și critica smartphone-urile Android pentru un software modest);

2. Încărcarea AirPod-urile în iOS 14 are un prag la 80%, spre a maximiza durata de viață a acumulatorilor. Funcții similare au fost aduse de către Apple pe iPhone-uri și Mac-uri, acum extind și spre căștile wireless.

 

3. Recunoaștere a sunetelor din proximitate și trimitere de notificări. Telefonul îți trimite o notificare când aude plânsetul unui copil, când curge apa la robinet sau când sună o alarmă de fum. Mi se pare un alt pas în direcția bună, deși s-ar putea să nu-ți dorești să primești o notificare de la telefon, oricum te afli în proximitate. Mă rog, sunt diferite scenarii și ar putea deveni utile funcții de genul.

Și uite cum iOS 14 devine un SO mai interesant față de Android 11 ce pare că bate pasul pe loc față de Android 10 ce la rândul său nu a fost cine știe ce noutate față de Android 9. Google deja a dezvoltat sistemul de operare perfect de nu mai are nevoie să ne atragă atenția cu funcții noi?

Sursa: Engadget.com

Categorii: ios
Tag-uri: appleiOS 14

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.