Diverse

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a emis în cursul zilei de astăzi un comunicat de presă prin intermediul căruia ne anunţă că a amendat retailerul Altex cu suma de 50.000 lei pentru practici comerciale incorecte în campania Black Friday.

În cursul zilei de 9 noiembrie 2021 comisarii ANPC au descoperit pe site-ul altex.ro peste 1000 de produse promovate ca fiind cu preţ redus fără ca acesta să fie raportat la preţul de referinţă (cel mai scăzut preț practicat în același spațiu de vânzare în ultimele 30 de zile, înainte de data aplicării prețului redus).

În acelaşi comunicat se precizează şi punctul de vedere al reprezentanţilor Altex, aceştia afirmând că “ei nu pot fi corecţi într-o piaţă în care nimeni nu e”.

Suplimentar amenzii de 50.000 de lei, „a fost propusă, ca măsură complementară, şi suspendarea activității până la încetarea practicii comerciale incorecte. ANPC va informa autoritățile din domeniu, respectiv Consiliul Național al Audiovizualului și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI, referitor la abaterile înregistrate, de Black Friday, la Altex, pentru a se putea preîntâmpina continuarea promovării acestui tip de “reducere de preț” neconformă”.

Din păcate cazul Altex nu este singular, tocmai de aceea trebuie să fiţi foarte atenţi când achiziţionaţi un produs „la reducere” cu ocazia diverselor campanii promoţionale, în special Black Friday.

Categorii: retail

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.