Nu doar atât am făcut zilele trecute, când am participat la Intel Extreme Masters 2024 în Katowice, Polonia. Mai am un articol foarte interesant despre experiența din Polonia.

Vorbim mai întâi despre turneul de Counter-Strike 2 la care au fost prezente cele mai bune echipe din lume. Eu am ajuns în Spodek Arena din Katowice în data de 9 februarie, când au avut loc sferturile de finală ale IEM 2024. Nu am mai fost la un astfel de eveniment și trebuie să spun că nu mă așteptam să găsesc o atmosferă atât de efervescentă.

Fanii sunt cel puțin la nivelul celor mai înfocați ai multor cluburi de fotbal, baschet sau orice alt sport care se bucură de susținere masivă din partea publicului. Mare parte dintre cei prezenți în grandioasa arenă Spodek purtau echipament asemănător cu al favoriților și erau 100% implicați în ceea ce se petrecea în fața lor, anume meciurile de Counter-Strike 2. Chiar mi-a plăcut atmosfera. Ca idee, premiile totale pentru echipele participante au fost în sumă de 1 milion de dolari.

După ziua sferturilor de finală, la care am asistat ca invitat din partea Predator, divizia de gaming a celor de la Acer, sponsor principal al evenimentului, în cursa pentru marele titlu au rămas echipele: MOUZ vs FaZe Clan, respectiv Team Spirit vs Team Falcons.

Finala s-a jucat între Team Spirit și FaZe Clan, primii reușind să-și adjudece premiul cel mare în valoare de 400.000 dolari. Locul doi s-a ales cu 180.000 dolari, în timp ce ocupanții pozițiilor 3 și 4 au plecat acasă cu câte 80.000 dolari.

În fine, înainte de a participa la sferturile de finală de la IEM Katowice 2024, am avut ocazia de a testa câteva minute trotineta electrică Predator Extreme. Aceasta chiar își merită titulatura „Extreme” fiind una cu design și caracteristici tehnice ce o recomandă inclusiv pentru trasee neamenajate, a se citi off-road.

Predator Extreme are o putere maximă de 960 Wați și un cuplu de nu mai puțin de 40 Nm. Bateria litiu-ion poate fi înlocuită cu ușurință, are o capacitate de 10.5 Ah / 36V și poate asigura o autonomie de până la 35 km. Viteza maximă este limitată la 25 km/h, ceea ce este suficient pe off-road, unde suspensia dublă de pe față și cea cu arc și amortizor de pe spate vin cu curse lungi, perfecte pentru tot felul de obstacole.

Eu am mers câteva minute pe asfalt și am descoperit o poziție bună, cu picioarele ce stau aproape de roata spate și care „încalecă” trotineta. Puterea și cuplul disponibile instant îți dau puțin de furcă, trebuie să fii atent. Asta fiindcă accelerația este ceva cam greu de modulat corespunzător, e-scooterul fiind uneori chiar agresiv în reacții. Am întrebat de ce se întâmplă așa, iar răspunsul a fost… pentru că Extreme. Adică, nu a fost o scăpare a celor de la Predator, ci o dorință de a crea o trotinetă „explozivă” în reacții, mai ales pe accelerare. Este adevărat că în rest, adică pe viraje și la frânare, totul este pe cât de controlabil.

Scooterul electric Predator Extreme va fi disponibil în EMEA din al doilea trimestru 2024, la prețuri începând de la 1.299 EUR.

La standul Predator din cadrul Spodek Arena, am mai văzut o gamă largă de produse de gaming de la divizia dedicată a celor de la Acer. Așa cum am spus deja, las cel mai tare gadget de acolo pentru un articol dedicat, aici amintesc pe scurt despre monitoare, ce au stat alături de noi tastaturi (Predator Aethon 700 și Aethon 303), căști (Predator Galea 365, Predator Galea 550 și Predator Galea 330 – TWS in-ear) și controlere wireless.

Dintre monitoare, impresionat este masivul Predator Z57 de 57 de inch, cu aspect 32:9, curbură 1000R, cu rezoluție DUHD (7680 x 2160 pixeli) și cu rată maximă de refresh de 120 Hz. Iluminarea panoului se face prin tehnologie MiniLED, cu nu mai puțin de 2304 zone distincte la acest monitor, care pot produce o luminozitate maximă de 1000 nits. Prețul pentru un astfel de monitor va fi de 2.399 EUR, cu disponibilitate din Q2 2024.

Tot pe zona de monitoare curbate cu afișaj MiniLED a fost prezent și Predator X34 V3, curbat 1500R, cu diagonala de 34 inch, raport 21:9, rezoluție QHD (3440 x 1440 pixeli), rată de refresh la 180 Hz și timp de răspuns de 1 ms GtG. Preț de la 849 EUR, din Q2 2024.

Nu au lipsit monitoare OLED, precum Predator X39 și Predator X34 X, de 39, respectiv 39 de inch. Ambele vin cu rezoluție 3440 x 1440 pixeli, cu refresh rate de 240 Hz și cu timp de răspuns de 0.01 ms, adică sunt printre cele mai performante monitoare de gaming actuale. X39 va costa de la 1.499 EUR, în timp ce X34 X va avea un preț recomandat de 1.299 EUR.