Hardware

Alături de Liviu am participat la o competiție ad-hoc de Forza Horizon 4. Fiecare echipă a fost formată dintre un reprezentant al site-ului + cititor (Gadget.ro, Nivelul 2, Overheat.ro și WASD). 

Nu a fost important clasamentul de final ci experiența în sine, faptul că am avut ocazia să ne jucăm pe calculatoare ce aveau următoarea configurație (Legion T730 cu Intel Core i7-9700K, 16 GB RAM de tip HyperX DDR4, SSD HyperX M2.SATA de 240 GB + bineînțeles, cireașa de pe tort, NVIDIA GeForce RTX 2080). Apropo, tastaturile + căștile erau tot de la HyperX.

Forza Horizon 4 necesită peste 60 de GB pentru instalare și l-am jucat cu detaliile la maxim, iar la prima vedere aș spune că RTX 2080 nu a avut nicio problemă în a-l ține acolo de-a lungul a câteva ore. Sunteți de acord cu mine când spun că abia jocurile din 2019 vor pune această placă grafică la lucru în regim susținut. De abia de săptămâna trecută avem primul joc cu DXR ray tracing – Battlefield V, iar jocul îl primiți gratuit în bundle-uri de la partenerii NVIDIA la achiziția RTX 2080 Ti, RTX 2080 sau RTX 2070. Promoția începe de astăzi până pe 7 ianuarie 2018.

Detaliile sunt pe site-ul NVIDIA.

Ce înseamnă  ray tracing?

Lumina interacționează cu obiectele din calea sa și-și schimbă calea în funcție de asta. NVIDIA a reușit să aducă acest element prin simulare 3D și în jocuri, iar Battlefield V este primul joc ce include această tehnologie.  Recunosc că abia aștept să văd despre ce-i vorba în realitate, nu doar în teorie. Observați că NVIDIA de la ray tracing a schimbat și denumirea plăcilor sale video de la celebrul GTX la RTX.

Uitați-vă la umbrele de aici:

Puteți vedea și un trailer din Battlefield V:

Cred că ray tracing-ul are nevoie de jocuri spre a fi pus în valoare.

Revin acum la RTX Gamers LAN Party by NVIDIA & Lenovo Legion și punctez faptul că noua locație Nexus din Tati Business Center este visul celor de acum 10 – 15 ani pe partea de ce a însemnat conceptul de internet cafe la un moment dat, doar că aici avem atenție maximă la detalii, iar partea de gaming se derulează în condiții excelente.

Îi mulțumesc lui Liviu pentru că mi-a fost alături în acest challenge, partea de socializare a ocupat un rol important, dar la un moment dat chiar am tras de mașinile din Forza Horizon 4 spre a obține rezultate cât mai bune.

Categorii: hardware
Tag-uri: Nvidia

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.