Filme

Într-un articol scris acum 3 zile vă întrebam care este, din punctul vostru de vedere, durata ideală a unui film. Perspectiva mea am explicat-o atunci şi iată că revin cu un nou exemplu în susţinerea ei.

Neavând chef de un film în mod special, aseară am dat o şansă proaspăt lansatului A Man in Full. Vorbim de un miniserial de 6 episoade apărut pe Netflix chiar ieri. Deşi era deja ora 23, am zis să încep cu un episod, poate chiar două, urmând să îl termin în acest weekend pe tot. Nefiind chiar o capodoperă, A Man in Full m-a prins şi am stat 4 ore şi jumătate nemişcat până am terminat toate cele 6 episoade.

Inspirat din romanul cu acelaşi nume al lui Tom Wolfe, miniserialul surprinde povestea unui miliardar american excentric care trece de la extaz la agonie în doar câteva zile. Cu datorii de peste 800 de milioane de dolari la o anumită bancă şi atacat din toată părţile, Charlie Croker (jucat magistral de Jeff Daniels) încearcă să îşi menţină imperiul pe linia de plutire şi cu imaginea nepătată.

A Man in Full îmbină excelent drama cu umorul şi evidenţiază într-un mod cât se poate de tranşant corupţia, falsitatea şi lăcomia societăţii americane. Toată lumea îşi urmăreşte propriul interes şi majoritatea este capabilă să calce peste cadavre pentru a-şi atinge obiectivele. Avem minciuni, conspiraţii, invidii, caracteristici ce descriu excelent forma murdară a capitalismului.

Sigur că nu totul este negativ în A Man in Full, avem şi o poveste frumoasă despre apărarea dreptăţii, una susţinută permanent de iubire şi ambiţie pentru corectitudine.

Personal finalul mi s-a părut cam tras de păr, unul prea dur, brusc şi forţat (parcă de atât au avut bani şi au fost nevoiţi să închidă rapid povestea). Aici există şi o fază foarte amuzantă, la care nu v-aţi aştepta, însă vă las să o descoperiţi.

A Man in Full nu este un miniserial extraordinar, însă dacă vă lăsaţi prinşi de firul narativ, veţi sta ca mine 4 ore şi jumătate nemişcaţi.

🟡NOTA: 7 din 10.🟡

Am creat pe site tag-ul „am văzut”, unul în care puteţi găsi toate articolele mele tip opinie despre filme şi seriale.