Filme

Am lipsit câteva zile de pe site, prilej cu care mi-am permis pe lângă miile de paşi parcurşi zilnic, să mai vizionez şi alte două filme + o mini serie. Aşa că după Expend4bles şi Fractured am reuşit să văd zilele acestea un film din 2017, Security, cât şi două noutăţi din acest an, Pain Hustlers şi Beckham.

Din raţiuni de comoditate şi rapiditate toate au fost descărcate offline de pe Netflix, tocmai de aceea le-am trecut la categoria „Netflix and chill”. Să le luăm pe rând.

Security;

Am descoperit din întâmplare câteva secvenţe din acest film pe TikTok şi am zis să îi dau o şansă, mai ales că actorul principal era Antonio Banderas. Personal mi-a plăcut mult acest actor în tinereţe, în filme precum The Mask of Zorro, Desperado şi chiar The 13th Warrior.

Filmul în sine nu este o capodoperă, însă nu este nici o dezamăgire. Este acel tip de lungmetraj perfect pentru o seară de weekend în care vrei să te uiţi la ceva lejer cu acţiune, fără prea multe efecte speciale şi cu ceva actorie pe ici pe colo.

Povestea simplă, Eddie (Antonio Banderas), fost militar de război cu ceva traume se îndepărtează voit de familia sa pentru a nu îi face rău, este în căutarea unui job care să îl ajute să treacă peste acest moment dificil. Se angajează ca paznic la un mall şi în prima seară o puştoaică martora unei crime scapă de cei ce voiau să o ucidă şi se refugiază în mall. De aici începe toată acţiunea, una ce îl aduce pe cunoscutul Ben Kingsley în rol negativ.

Security este oarecum un film de acţiune de tipul one man show, însă nu atât de evident precum altele din aceeaşi categorie. Nu avem un film cu un fir narativ prea complicat, nici actorii nu au fost prea întrebuinţaţi în a-şi arăta calităţile, ba chiar Liam McIntyre dezamăgeşte, încearcă să fie amuzant în personajul său şi nu îi iese deloc.

🔴NOTA: 5.5 din 10.🔴

Pain Hustlers;

Pain Hustlers este unul dintre cele mai noi filme producţie proprie Netflix, un film inspirat din cartea „The Hard Sell: Crime and Punishment at an Opioid Start-Up” a ziaristului Evan Hughes. Povestea este bazată pe o întâmplare reală, dar acţiunea filmului este o dramatizare născocită de regizorul David Yates.

Filmul se învârte în jurul corupţiei din industria farmaceutică americană şi are la bază povestea Insys, o companie farmaceutică mică care a explodat peste noapte prin mituirea medicilor în promovarea unui produs analgezic puternic ce crea depedenţă, dar care avea şi ceva efecte adverse urâte (inclusiv moarte prin supradozare).

Lungmetrajul urmăreşte povestea companiei, dar scoate în evidenţă şi povestea de viaţă a unei mame lipsite de noroc şi de succes, Liza Drake (Emily Blunt). Liza ajunge de la sărăcie la bogăţie în doar câteva luni, însă deşi la început era hotărătă să calce pe cadavre pentru a face bani, problemele din viaţa personală (în special cele cu fiica sa) o readuc cu picioarele pe pământ, iar finalul este cu adevărat impresionant din punct de vedere moral.

Alături de Emily Blunt apare foarte des şi Chris Evans care deşi joacă foarte bine, personal mi s-a părut că rolul nu i s-a potrivit deloc. Pare de foarte mult ori fals în gesturi, cuvintele şi expresia facială nu se sincronizează deloc cu restul corpului, a lipsit ceva din personaj. În schimb Emily Blunt joacă impecabil, rolul îi vine mănuşă, la fel şi Andy Garcia (chiar dacă apare mai rar, de fiecare dată când intră în scenă oferă un aer misterios filmului).

Pain Hustlers urmăreşte o poveste reală, una dramatizată corespunzător zic eu şi chiar merită cele 2 ore din viaţa nostră.

🔴NOTA: 7 din 10.🔴

Beckham;

La mini seria Beckham m-am uitat mai mult din curiozitate, în special ca pasionat al fotbalului. În vremea în care David Beckham era starul mondial al fotbalului eu eram destul de mic şi nici nu aveam aşa mare acces la mijloace de informare precum am în prezent.

Documentarul urmăreşte povestea fotbalistului David Beckham, a relaţiei dintre David Beckham şi Victoria Caroline Adams (actuala doamnă Beckham) şi a încercărilor prin care a trecut aceasta, cât şi cum a ajuns jucătorul de fotbal David Beckham să creeze un adevărat imperiu în jurul său.

În documentar apar foarte multe nume importante din lumea fotbalului (Eric Cantona, Gary Neville, Ronaldo, Roberto Carlos, Roy Keane, Alex Ferguson, Rio Ferdinand şi mulţi, mulţi alţii), iar în cele 4 episoade sunt prezentate atât momente excelente din viaţa lui David Beckham, cât şi unele cu adevărat uluitoare în sens negativ (spoiler: vă aduceţi aminte de cartonaşul roşu luat în fazele eliminatorii de la Campionatul Mondial de Fotbal din 1998 în meciul cu Argentina ? Ce a urmat după este dramatic pentru un om).

Documentarul este unul uşor de urmărit, episoadele sunt rulate cronologic şi conţin multe informaţii cu caracter de noutate. Chiar dacă nu a fost niciodată un jucător cu adevărat exponenţial (deşi a avut acest potenţial), David Beckham a ştiut cum să menţină un echilibru între fotbal şi viaţa de superstar, chiar dacă a existat un moment de cotitură în viaţa lui când a trebuit să renunţe la prioritatea fotbal în defavoarea brandului său care vindea şi vinde mult.

🔴NOTA: 6.5 din 10.🔴

Am creat pe site tag-ul „am văzut”, unul în care puteţi găsi toate articolele mele tip opinie despre filme !!!