Filme

Cum vine weekendul, cum mai prind şi eu timp pentru ceva filme. De data aceasta am mers pe o inspiraţie şi pe o recomandare. Dacă recomandarea a fost excelentă, inspiraţia a lăsat mult de dorit.

Expend4bles;

Acesta este filmul ales pe bază de inspiraţie. Deşi forţate şi îmbătrânite, celelalte părţi ale seriei au fost decente, chiar pot spune că au fost filme de acţiune ce au îmbinat plăcut trecutul cu prezentul.

Dar Expend4bles a fost o dezamăgire cruntă, o decepţie totală. Cu un buget de aproximativ 100 de milioane de dolari te aştepţi la un film cu efecte speciale bune, însă ce a ajuns pe micul / marele ecran este cu adevărat o catastrofă. Unele scene mi-au adus aminte de secvenţe din filmele alb-negru de genul:

Poate cel mai prost film cu nume văzut în 2023 ca nivel de efecte speciale apărut în cinematografe. Cred că mare parte din bugetul alocat filmul a fost cheltuit pe plata actorilor, în special pe noutăţile Megan Fox, Andy Garcia şi 50 Cent (bine, aici cred că a plătit el ca să joace, atât de slab este).

Din păcate întreg filmul se învârte în jurul lui Jason Statham (spoiler: Sylvester Stallone dispare la începutul filmului şi apare la final ca un salvator cu aripi, pardon elice), în mare parte cam singurul care se şi poartă ca un actor. Restul sunt admirabil de modeşti, iar Dolp Lundgren ar trebui tras pe linie moartă, el niciodată nu a fost un actor bun, dar acum este demn de milă (parcă şi producătorul a vrut să insinueze acest lucru în anumite faze).

Prezent încă în cinematografe, Expend4bles a strâns din 22 septembrie, până în prezent, puţin peste 32 de milioane de dolari în toată lumea, exagerat de mult aş zice pentru cum se prezintă.

Foarte probabil Expend4bles a fost cântecul de lebădă al acestei serii.

🔴NOTA: 1 din 10.🔴

Fractured;

Acesta a fost filmul ales pe bază de recomandare. Un coleg de muncă mi-a spus să mă uit la Fractured, un film din 2019 producţie Netflix, care merită toate cele 100 de minute. Şi chiar aşa a fost.

Ideea filmului este pe atât de simplă, pe atât de complexă şi se învârte în jurul creierului nostru şi cum încearcă acesta să îşi creeze o lume doar a lui în speranţa că va ajuta restul corpului să treacă peste diverse traume.

Acest thriller psihologic regizat de Brad Anderson după un scenariu scris de Alan B. McElroy duce tulburarea psihică majoră numită schizofrenie la un alt nivel. Acţiunea filmului este plină de suspans mai tot timpul, stările ţi se schimbă de la o scenă la alta (m-am uitat împreună cu soţia la film şi la un moment dat aveam puncte de vedere diferite, fiecare înţelegeam altceva şi dădeam dreptate uneia dintre părţi), iar finalul este pe atât de bun, pe atât de grăitor.

Rolul principal este jucat de Sam Worthington, actorul cunoscut maselor din Avatar, Clash of the Titans sau Terminator Salvation, însă în Fractured mi s-a părut că a fost lăsat să îşi arate talentul actoricesc mai mult ca niciodată. Nu a fost îngrădit de tehnologie, nu a fost limitat de faze lungi de acţiune, nu a fost în rol secundar, ci a fost el în stare pură, un Sam Worthington demenţial, un actor complet.

Dacă nu aţi văzut încă Fractured, uitaţi-vă ! Merită fiecare minut.

🔴NOTA: 8 din 10.🔴

Am creat pe site rubrica „am văzut”, una în care puteţi găsi toate articolele mele tip opinie despre filme. Mulţumesc