Accesorii inteligente

În urmă cu 10 zile producătorul chinez Huami (partener Xiaomi) a anunţat lansarea smartwatch-ului Amazfit GTR. Acesta impresiona încă de atunci prin raportul calitate-preţ, construcţia solidă şi câteva caracteristici interesante:

  • receptor GPS + GLONASS pentru o localizare cât mai precisă;
  • senzor optic pentru monitorizarea ritmului cardiac, bluetooth 5.0, NFC, senzor geomagnetic pe trei axe, accelerometru pe 6 axe, senzor capacitiv, senzor pentru lumină ambientală și pentru presiunea atmosferică;
  • certificare 5ATM în ce privește rezistența la contactul cu apa;
  • afișează notificările de pe smartphone, apelurile și mesajele text, informații legate de vreme și muzică etc.

Amazfit GTR de 47 mm dispune de un ecran AMOLED rotund de 1.39 inci cu rezoluţie de 454 x 454 pixeli protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 3 şi o baterie de 410 mAh ce promite o autonomie de până la 24 de zile în condiţii normale de utilizare. Smartwatch-ul este îmbrăcat în zirconiu ceramic şi vine cu 12 moduri sport.

Până pe 10 august cei de la gearbest.com vin cu un super preţ de lansare pentru acest smartwatch: 618 lei preţ final ce include TVA + taxe vamale + transport prin curier acasă (de obicei prin Urgent Cargus). Din ce am înţeles gearbest.com ar avea exclusivitate de vânzare pe acest model în această perioadă, însă nu am verificat informaţia, deci nu o pot confirma / infirma.