Amazfit este un brand al companiei Zepp Health (în 2018 a fost achiziționată de către Huami Corporation). Zepp Health a pornit în SUA, în 2011 (unul dintre sediile sale se află în proximitatea celui al Apple – Cupertino, California).

Huami Corporation este o companie cu sediul în Hefei, China ce a decis în februarie 2021 să-și schimbe denumirea în Zepp Health . Au reușit să comercializeze 45.7 milioane unități în 2020 (smartwatch-uri, brățări de fitness etc).

Xiaomi a investit de la început în Huami Corporation aka Zepp Health, iar acum deține 14.5% din acțiuni. Au și colaborat la un moment dat pe anumite smartwatch-uri, dar acum joacă cumva distinct. Xiaomi are Mi Watch și Mi Watch Lite, iar Zepp Health are o întreagă gamă de dispozitive de la seriile Amazfit și până la Zepp (zona premium).

Au lansat trei smartwatch-uri: Amazfit GTR3 Pro, Amazfit GTR3 și Amazfit GTS 3.

1. Amazfit GTR3 Pro;

Este modelul cel mai scump din listă. Au folosit aliaj din aluminiu preluat din industria aeronautică pentru carcasa smartwatch-ului, cântărește 32 grame. Au protejat display-ul de 1.45 inci cu sticlă de protecție curbată. Are 331 ppi și luminozitatea atinge până la 1000 nits în peak. Raportul display / corp este de 70.6%.

Sunt peste 150 de fețe de ceas, iar fiecare față are un ecran AOD complementar spre a reduce consumul de energie. Unele fețe de ceas pot fi editate și alegi ce informații sunt afișate. Sunt două butoane fizice în lateral dreapta, iar unul dintre ele este de tip coroană rotativă.

Rulează Zepp OS ce are suport pentru aplicații third-party. Aplicațiile dezvoltate trebuie să fie compatibile cu un framework ce facilitează consumul redus de energie electrică. Este un market aflat la început – în jur de 10 aplicații disponibile. Una dintre ele permite integrarea cu Home Connect (integrare cu gadget-urile din smart home).

Datele înregistrate de Amazfit GTR3 Pro pot fi integrate în Apple Health sau Google Fit. Funcționează cu Strava, Relive, RunKeeper și altele. Înțelege că suportul pentru aceste aplicații nu va veni neapărat din startul comercial ci în perioada imediat următoare.

Pe partea de monitorizare, GTR3 Pro oferă monitorizare continuă a ritmului cardiac și a nivelului de oxigen din sânge – SpO2. Măsurarea nivelului de oxigen durează 15 secunde (jumătate față de alte smartwatch-uri din piață). Are certificare 5ATM în ce privește rezistența în imersie totală, peste 150 de moduri pentru diverse sporturi. Suportă GPS cu poziționare în 5 sisteme (presupun că A-GPS, GLONASS, GALILEO, BDS și QZSS). Încorporează un microfon și difuzor, poți prelua apelurile de voce. Are suport pentru Amazon Alexa, dar și pentru un asistent ce funcționează offline (comenzi în engleză, spaniolă și germană). Are 2.3 GB spațiu de stocare intern.

Autonomia bateriei este de până la 12 zile, în condiții de utilizare normală. Smartwatch-ul oferă 35 de ore cu tracking-ul GPS activat. Cu modul Battery Saver activat ajunge până la 1 lună de autonomie.

Sunt două variante de culoare: Brown Leather și Infinite Black.

2. Amazfit GTR3;

Folosește aliajul adus pe GTR3 Pro, ecranul este de 1.39 inci și raportul display / corp de 66%. Luminozitatea atinge până la 1000 nits în peak. Sunt peste 100 de fețe de ceas cu ecrane AOD complementare. Are fix aceeași formă cu GTR3 Pro, pentru că raportul display / corp este mai modest față de vârful de gamă.

Autonomia este de până la 21 de zile în modul de utilizare normală, 10 zile în condiții de utilizare intensivă și până la 35 zile cu modul Battery Saver activat. Are receptor GPS și rezistă până la 35 ore de localizare în regim continuu. Nu are difuzor integrat și nici spațiu de stocare.

Sunt două variante de culoare: Thunder Black și Moonlight Grey.

3. Amazfit GTS3;

Folosește un ecran rectangular de 1.75 inci. Sosește în trei variante de culoare: Graphite Black, Terra Rosa și Ivory White. Cântărește 24.4 gr. și 8.8 mm în talie. Are 341 ppi, luminozitate de până la 1000 nits în peak, raport display / corp de 72.4%.

Bateria ajunge până la 12 zile în modul de utilizare normală, 6 zile cu utilizare intensivă, 24 de zile cu Battery Saver. Folosirea continuă a GPS-ului va consuma bateria în aproximativ 20 de ore. Nu are difuzor integrat și nici spațiu de stocare.

Cele trei ceasuri debutează în SUA, Marea Britanie, Spania, Franța și China de astăzi.

Care sunt prețurile din Europa pentru Amazfit GTR3 Pro, GTR3 și GTS3?

Amazfit GTR3 Pro – 200 euro / aprox. 990 lei;

Amazfit GTR3 – 150 euro / aprox. 743 lei;

Amazfit GTS3 – 150 euro / aprox. 743 lei.

Evenimentul de lansare îl găsiți înregistrat:

Sursa: GSMarena.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.