Tablete

Nici nu s-a încheiat bine și uite că Amazon furnizează o statistică legată de luna decembrie 2011 – decembrie este considerată luna cadourilor și de fiecare dată este însoțită de un boost de vânzări. Anul acesta au fost livrate peste 4 milioane de device-uri Kindle și bănuiesc că și Kindle Fire a jucat un rol important. Din păcate nu este o statistică defalcată pe modele: Fire, Touch sau Kindle simplu.

Date interesante din comunicatul de presă oferit de Amazon:

– 1 milion de device-uri Kindle vândute în fiecare săptămână;

– Kindle Fire a ocupat un loc fruntaș în dorințele consumatorilor din Marea Britanie, Franța, Spania și Italia;

– Kindle Fire – cel mai bine vândut produs de pe site-ul mobil al Amazon;

– cărțile pentru Kindle au înregistrat o creștere de 175% între Black Friday și 25 decembrie față de perioada similară din 2010;

– ziua de Crăciun a stabilit un record în ce privește download-ul de e-book pentru Kindle;

– au fost cumpărate atât de multe cărți ale biografiei lui Steve Jobs realizată de Walter Isaacson că s-ar putea realiza o stivă mai mare decât Muntele Everest – 8.848 metri înălțime;

– puloverele achiziționate de pe amazon.com în decembrie 2011 au fost suficiente pentru a face câte o ținută pentru renii lui Moș Crăciun pe o perioadă de 14.000 de ani.

Se spune că Kindle Fire s-ar vinde în 5 milioane de unități pe 2011. Este doar o estimare, dar mi se pare o sumă respectabilă și nu cred că vreo altă tabletă din piață, exclus iPad, s-ar situa prin apropiere.

Sursa: techcrunch.com

Categorii: tablete
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.