Amazon lansari de rachete Diverse

Despre Proiectul Kuiper al celor de la Amazon s-a scris pe aici de pe la jumătatea lui 2020. Pe scurt, Amazon dorește să rivalizeze cu Starlink în ceea ce privește serviciile de internet prin satelit, iar pentru asta va lansa pe orbita joasă a planetei nu mai puțin de 3.236 sateliți.

Pe lângă acești sateliți, Proiectul Kuiper va mai folosi o rețea întreagă de dispozitive de comunicare la nivelul pământului precum și terminale pentru fiecare client. Întregul ansamblu ar trebui să ofere interent broadband de mare viteză, cu latență redusă, la costuri accesibile.

Revenim la subiectul articolului și vă aducem la cunoștință că Amazon tocmai a făcut cea mai mare achiziție de lansări de rachete din istorie. Pentru a plasa sateliții la altitudinea necesară funcționării serviciului, va fi nevoie de 83 de lansări de rachete.

Amazon a contractat trei furnizori pentru aceste servicii: United Launch Allinace – 38 lansări, Arianespace – 18 lansări și Blue Origin – 12 lansări inițial, cu opțiunea pentru alte 15 lansări ulterioare. Lansările se vor întinde pe o perioadă de 5 ani.

Potrivit Amazon, serviciul Kuiper pentru internet prin sateliți va deservi atât consumatori casnici, cât și companii private sau instituții ale statului. Marele avantaj al acestui sistem (ca și al celui Starlink, de altfel) este dat de disponibilitatea oriunde pe glob și aici ne referim în special la zonele izolate, ce nu beneficiază de acoperire 3G / 4G / 5G și cu atât mai puțin de internet prin cablu.

Categorii: amazondiverse
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.