gAuto

Ce înseamnă mașini electrice acccesibile în viziunea noului parteneriat americano-japonez, vă explic imediat. Este vorba despre automobile ce vor costa mai puțin de 30.000 $ și care vor fi disponibile comercial din 2027, inițial pe piețele din SUA, China și America de Sud.

Honda și GM se înțeleg destul de bine deja de câțiva ani, în 2013 cele două companii au început să lucreze împreună în domeniul dezvoltării unor noi tehnologii de pile de combustie și depozitare a hidrogenului. Mai târziu, în 2018, Honda s-a alăturat eforturilor GM de a cerceta noi tipuri de module pentru bateriile vehiculelor electrice, pentru ca în 2020 niponii să anunțe că vor produce cu ajutorul americanilor două automobile electrice – Honda Prologue și primul SUV electric Acura.

Acum, GM și Honda anunță că vor conlucra în vederea dezvoltării unor noi tehnologii pentru baterii, precum lithium-metal, siliciu și solid-state. Totodată, o platformă complet nouă va fi baza pentru noile vehicule electrice ce vor ajunge pe piață din 2027.

Primul model ce va fi lansat în urma acestei colaborări va fi un crossover compact, companiile atacând astfel segmentul în care se vând actualmente cele mai multe unități la nivel global.

Punând laolaltă cunoștințele, cele două companii își doresc să reducă la maximum anumite cheltuieli, prin standardizarea unor echipamente și procese de producție și astfel să poată oferi mașini electrice accesibile, fără a compromite însă calitatea.