Software

Ca toate serviciile de streaming video şi Amazon Prime Video ne pregăteşte o serie de modificări pentru 2024. Vorbim în general de actualizări ale abonamentelor, unele gândite să aducă venituri suplimentare la bugetul companiei.

Începând cu prima parte a anului viitor utilizatorii din Statele Unite ale Americii, Canada, Germania şi Marea Britanie vor primi reclame dacă aleg să plătească în continuare actualul abonament standard. Dacă vor dori să se uite fără întreruperi la filme şi seriale, vor trebui să plătească o sumă în plus (pentru Statele Unite ale Americii aceasta a fost decisă la 2.99 dolari / lună). Practic vor exista două abonamente:

  • 8.99 dolari / lună cu reclame;
  • 11.98 dolari / lună fără reclame.

Aceste modificări vor ajunge în 2024 şi în România, însă momentan nu avem mai multe detalii. În prezent un abonament Amazon Prime Video costă 13.99 lei / lună, iar dacă ar fi să fac o estimare aş spune că de anul viitor vom avea următoarele preţuri:

  • 13.99 lei / lună cu reclame;
  • 19.99 lei / lună fără reclame.

Sigur că am putea asista chiar şi la o scumpire a abonamentului standard, mai ales că preţul în ţara noastră este destul de jos (13.99 lei = 2.82 euro). Spre comparaţie, în Germania abonamentul este 8.99 euro / lună, iar în Marea Britanie este de 8.99 lire sterline / lună.

Via: arstechnica.com