AMD Ryzen Threadripper PRO seria 7000 WX Hardware

AMD anunță noile procesoare Ryzen Threadripper PRO Seria 7000 WX, care vor fi disponibile la finalul acestui an pentru clienții DIY (Do It Yourself), partenerii SI (System Integrator) și prin parteneri OEM, dintre care Dell Technologies, HP și Lenovo.

Procesoarele AMD Ryzen Threadripper PRO Seria 7000WX sunt concepute pentru profesioniștii și companiile care au nevoie de performanță de top, fiabilitate, extensibilitate și securitate, atribute ale arhitecturii „Zen 4” pe 5 nm.

Aceste procesoare oferă până la 96 de nuclee și 192 de fire de execuție, cel mai mare număr de nuclee dintre toate procesoarele de stații de lucru și se pare că sunt ideale pentru simulări complexe, design generativ, randări grafice și compilare software. Performanța ar trebui să fie de până la de două ori mai rapidă în instrumente precum Chaos V-Ray. Procesoarele Ryzen Threadripper PRO Seria 7000 WX oferă până la 384MB de memorie cache L3, împreună cu opt canale pentru memorie DDR5, perfecte pentru aplicațiile care necesită o capacitate mare de memorie și lățime de bandă.

Specificații procesoare AMD Ryzen Threadripper PRO Seria 7000WX

Specificatii procesoare AMD Ryzen Threadripper PRO seria WX 7000

În același timp, AMD introduce și procesoarele AMD Ryzen Threadripper Seria 7000, revenind pentru prima dată în mediul HEDT (High-End Desktop) începând cu anul 2020. Menținând standardele ridicate ale AMD pentru utilizatorii creativi și profesioniști, procesorul Ryzen Threadripper 7980X oferă cea mai mare putere de calcul posibilă într-un desktop de entuziast, cu o performanță excepțională în sarcini multi-thread. De asemenea, aceste procesoare sunt construite pe arhitectura „Zen 4” de la AMD și oferă până la 48 de linii PCIe 5.0 disponibile pentru utilizatorii de desktop. Totodată, procesoarele dispun de până la 64 de nuclee și 128 de fire de execuție.

Specificații procesoare AMD Ryzen Threadripper PRO Seria 7000X

Specificatii procesoare AMD Ryzen Threadripper PRO seria X 7000

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.