Arhiva-Resurse

AMD a anunţat semnarea contractului de achiziţie a companiei SeaMicro, un pionier în industria de micro servere performante, cu consum redus de energie, pentru aproximativ 334 milioane USD, din care aproximativ 281 milioane USD vor fi plătiţi în lichidităţi. Prin achiziţia SeaMicro, AMD îşi va accelera strategia de livrare a tehnologiilor de server către clienţii OEM ce deservesc centre de date în cloud. Cu tehnologiile de fabricaţie SeaMicro şi capacitatea de dezvoltare a acestora,AMD se va poziţiona în mod strategic pentru a oferi servere cu performanţe de vârf destinate fluxurilor de lucru masive cum ar fi conţinut web dinamic, reţele de socializare, motoare de căutare sau conţinut video.

Tehnologiile de server AMD combinate cu tehnologiile SeaMicro asigură clienţilor o gamă extinsă de opţiuni în privinţa procesoarelor şi platformelor, acestea putând ajuta semnificativ la reducerea complexităţii centrelor de date, a costurilor şi consumului de energie, totodată oferind performanţe îmbunătăţite. AMD are în plan lansarea, în cea de a doua jumătate a anului, a primei soluţii AMD Opteron™ ce combină tehnologii AMD şi SeaMicro.

Prin achiziţia SeaMicro, accelerăm transformarea AMD într-un inovator agil, capabil să mizeze pe o poziţie de lider al pieţei Cloud Data Center,” a spus Rory Read, preşedinte şi CEO, AMD. “SeaMicro este un pionier al tehnologiilor pentru servere cu eficienţă ridicată în consumul de energie. Combinaţia fără egal de capabilităţi pentru procesare AMD, sisteme SeaMicro şi tehnologii de fabricaţie, împreună cu tehnologiile noastre ambidextre ne poziţioneaza în mod unic pentru a ataca piaţa de servere.”

În urma achiziţiei planurile financiare pentru anul 2012 ale AMD nu vor suferi schimbări. AMD va plăti suma de lichidităţi aferentă achizitiei din rezervele proprii.

Categorii: arhiva-resurse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.