Procesoare AMD Ryzen 5000 Series Mobile Hardware

AMD a prezentat la CES 2021 un portofoliu complet de noi procesoare pentru laptop-uri – AMD Ryzen 5000 Series Mobile Processors, dezvoltate pe arhitectura “Zen 3”.

Având la baza seria precendentă de procesoare mobile, Ryzen 5000 Series include gamele high-performance H- și ultra-mobile U-Series processors. În vârful piramidei de produse din noua serie, procesoarele AMD Ryzen 5000 H-Series Mobile promit o experiență de gaming superioară prin combinarea performanțelor ridicate cu o autonomie crescută a bateriei. Seria mobilă H vine cu până la 8 nuclee și 16 fire de execuție construite pe noua arhitectură AMD “Zen 3”.

Seria HX asigură gamerilor si creatorilor de conținut un nivel ridicat de performanță în timp ce seria H este destinată modelelor de notebook foarte subțiri și ușoare.

Conform testelor interne AMD, noul processor AMD Ryzen 9 5980HX livrează cu până la 23% mai multă performanță single-threaded și până la 17% mai multă viteză în aplicații multithreaded în comparație cu generația precedentă de procesoare mobile AMD.

Specificații AMD Ryzen 5000 Series Mobile

Specificatii procesoare AMD Ryzen 5000 Series Mobile

Noi modele de laptop-uri echipate cu procesoare Ryzen 5000 Series Mobile vor fi disponibile din partea celor mai importanți producători: ASUS, HP și Lenovo, începând din Q1 2021. Pe parcursul anului 2021, AMD va extinde portofoliul de produse cu peste 150 de modele consumer și commercial echipate cu Ryzen 5000 Series Mobile Processors.

În cadrul aceluiași eveniment de prezentare, AMD a anunțat și lansarea comercială a procesoarelor AMD Ryzen Threadripper PRO.

Specificații AMD Ryzen Threadripper PRO

Specificatii procesoare AMD Threadripper PRO

AMD Ryzen Threadripper PRO vor fi disponibile prin intermediul partenerilor AMD, retailerilor și integratorilor de sisteme începând cu luna martie 2021.