Diverse

Google a primit o amendă record de la Uniunea Europeană: 2.42 miliarde euro. Pe locul doi în acest top nefast al amenzilor cu valoare mare se află Intel ce în 2009 a trebuit să achite 1.06 miliarde euro. 

De ce Google a primit această amendă imensă?

Comisia Europeană a considerat că gigantul american s-a folosit de motorul de căutare spre a promova Google Shopping, serviciu de cumpărături și comparare a produselor.

Google s-a ales și cu un termen de 90 de zile în care trebuie să rezolve această problemă, riscul este ca amenda să devină și mai mare. Compania americană a realizat un abuz de poziție dominantă în opinia oficialilor din Uniunea Europeană, iar amenda aș spune că este usturătoare. Profitul Google pe 2016 a fost de 18 miliarde euro, iar cei 2.42 miliarde nu sunt de ici de colo, nici pentru o companie de această talie.

Motorul de căutare al Google domină piața europeană și aș spune că nu are niciun rival în proximitate. În Rusia, Google are un rival de seamă în Yandex, iar în China – Baidu joacă autoritar. În România potrivit StatCounter – Google și-a adjudecat 97.06% din piață.

Pe de altă parte, Comisia Europeană mai are o inițiativă cu impact – taxa pe link.

Sursa: Europa.eu

Categorii: anunturi-diverse

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.