gAuto

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) ne-a anunţat prin intermediul unei postări pe Facebook că în urma controalelor organizate de inspectorii DGAF s-a descoperit că trei companii care oferă servicii de ridesharing din Bucureşti şi Constanţa au cauzat un prejudiciu de 52.060.388 lei la bugetul de stat.

Conform reprezentanţilor ANAF, “administratorii acestora s-au sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin diminuarea bazei de impunere privind impozitele și taxele datorate bugetului general consolidat al statului, precum și taxele datorate aferente sumelor de bani plătite către salariați. Totodată, s-a constatat majorarea în mod ilegal a TVA deductibilă, prin înregistrarea în contabilitate a unor achiziții de combustibili susceptibile a fi fictive.”

În cazul acestora se vor lua toate măsurile juridice necesare pentru recuperarea sumei de 52.060.388 lei, motivul fiind încălcarea prevederilor Legii nr. 241 / 2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.

Cei trei operatori de servicii de ridesharing nu au fost numiţi de către ANAF, însă cât de greu poate fi să ne dăm seama despre cine este vorba ?