Retelistica

ANCOM a venit cu un calendar legat de licitația pentru spectrul dedicat 5G în țara noastră. Până în 31 iulie 2019 urmează a fi elaborată decizia de organizare a procedurii, stabilirea condițiilor de acordare a drepturilor de utilizare. 

Licitația propriu-zisă se va desfășura până pe 15 decembrie 2019.

Ce spectru urmează a fi scos la licitație?

  • benzile de frecvențe pe 700 MHz, 800 MHz, 1500 MHz, 2600 MHz, 3400 – 3600 MHz și 26 GHz;

Banda de 700 MHz este ocupată de televiziunea digitală terestră și trebuie eliberată spre a face loc serviciului mobil terestru.

Declarație oficială:

Odata cu consultarea pe tema benzii de 700 MHz, am agreat practic calendarul punerii la dispozitie a spectrului radio necesar implementarii tehnologiei 5G in Romania. Vom finaliza toata documentatia acestei licitatii, care inseamna inclusiv preturi de pornire, pana in luna iulie 2019 si vom incheia licitatia pentru spectru cel tarziu in decembrie 2019”, a declarat Sorin Grindeanu, presedintele ANCOM.

Categorii: retelistica
Tag-uri: 5GANCOM

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.