Retelistica

ANCOM a fost dat în judecată de către Vodafone ce a solicitat daune de 15.1 milioane euro. Problema ar fi reprezentată de interferențele avute la granița cu Ucraina, interferențe ce nu ar fi permis Vodafone să ofere servicii în frecvențele achiziționate în 2012

Vodafone a reclamat că peste 1000 de antene din 20 de județe nu funcționează în condiții adecvate. Ca să rezolve problema interfențelor au închiriat spectru radio de la RCS&RDS și Telekom. Apropo, Vodafone a plătit peste 230 de milioane de euro pe licențele 3G și 4G din țara noastră.

ANCOM a făcut un grup de lucru și caută a găsi o soluție legislativă care să acopere și această speță. Mai multe detalii regăsiți la sursă, declarații oficiale și contextul prezentat pe larg.

Am călătorit la un moment dat în apropierea graniței cu Ucraina și pe cartela Telekom pentru câteva minute m-am văzut trecut în roaming cu un operator telecom din țara vecină. În cele câteva minute a fost suficient să primesc un SMS și câteva apeluri, iar factura s-a umflat cu vreo 5 – 6 euro. Asta pentru că Ucraina nu este în Uniunea Europeană și se aplică alte tarife.

Pe de altă parte, ar trebui ca România și Ucraina să ajungă la un acord. Sunt sigur că se găsesc soluții și nu suntem singurele țări din lume cu graniță comună.

ANCOM lucrează la un proiect legislativ care să fie valabil în viitor, în alte situații de gen. Să nu se mai ajungă în instanță, iar situațiil de gen să fie rezolvate pe cale amiabilă, respectând legislația în vigoare.

Sursa: ZF.ro

Categorii: retelistica
Tag-uri:

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.