Diverse

Retailerii chinezi s-au ridicat foarte mult în ultima perioadă după ce au implementat livrarea gratuită la nivel mondial. Preţurile practicate de aceştia sunt mai scăzute comparativ cu cele din România şi oferă o gamă mult mai diversificată de produse. Principalele dezavantaje ale acestor site-uri sunt reprezentate de timpul de livrare foarte lung (dacă alegi transportul gratuit) şi necesitatea în unele cazuri de a plăti TVA şi taxe vamale.

Numărul retailerilor chinezi a crescut considerabil şi chiar dacă din punct de vedere cantitativ nu ne putem plânge, din punct de vedere calitativ mai este loc pentru îmbunătăţiri. Există numeroase site-uri neexperimentate care fac greşeli de neiertat pe banii noştri: trimit alte produse, nu livrează toată comanda, anumite device-uri nu funcţionează etc. De aceea trebuie să fim foarte atenţi de unde comandăm.

Sunt sigur că voi, cei care ne citiţi, cunoaşteţi cei mai buni retaileri din China deoarece i-am tot prezentat pe gadget.ro. M-am gândit însă că ar prinde bine o listă a celor mai de încredere 5 site-uri chinezeşti de unde putem comanda fără emoţii. Am întocmit această listă în funcţie de review-urile şi notele existente pe site-ul trustpilot.com. Acolo găsiţi impresii şi opinii ale celor care au comandat de la diverşi retaileri mondiali. Cele mai de încredere site-uri chinezeşti sunt:

1.Banggood.com – nota 8.8;

Peste 2200 de review-uri şi aproximativ 80% de calificative de 5 stele recomandă acest site drept cel mai bun din China.

banggood

2.Gearbest.com – nota 8.7;

La o distanţă foarte mică se află gearbest.com. Cu peste 82% calificative de 5 stele şi peste 3100 de review-uri, acest retailer este unul de foarte mare încredere.

gearbest

3.Merimobiles.com – nota 8.6;

Acest site este mai puţin cunoscut în România, însă este unul de încredere. Peste 160 de review-uri pot demonstra că acest retailer este unul corect.

merimobiles

4.Lightinthebox.com – nota 7.4;

Chiar dacă nota de 7.4 am putea spune că este mică, trebuie menţionat faptul că peste 3500 de review-uri sunt de 5 stele pentru acest site. Această cifră spune multe.

lightinthebox

5.Dx.com – nota 7.2;

Un alt site mai puţin promovat în ţara noastră este dx.com. Peste 800 de review-uri recomandă acest retailer, cu menţiunea că mai există scăpări pe ici pe colo.

dx

Aţi comandat şi de pe alte site-uri chinezeşti? Cum a decurs procesul de livrare?

Categorii: retail

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.