Software

Google a anunţat lansarea oficială a celei mai noi versiuni Android Go, acea platformă software dedicată smartphone-urilor foarte ieftine. Această ultimă variantă se numeşte Android 11 Go Edition şi vine cu câteva îmbunătăţiri comparativ cu Android 10 Go Edition:

  • deschide aplicaţiile cu 20% mai repede;
  • sistem de navigare bazat pe gesturi;
  • permite gruparea conversaţiilor din aplicaţiile de chat într-un singur loc;
  • dezactivarea automată a permisiunilor aplicaţiilor dacă acestea nu sunt utilizate pentru o perioadă lungă de timp.

Pentru ca Android 11 Go Edition să funcţioneze mai bine, Google recomandă producătorilor ca memoria RAM utilizată să fie de 2 GB (majoritatea smartphone-urilor din programul Android Go vin cu 1 GB RAM).

Prin acest program, Android Go, compania americană vrea să ofere tuturor oamenilor posibilitatea să folosească un telefon inteligent (preţurile smartphone-urilor cu o versiune de Android Go la bord pornesc de pe la 30 de dolari). Din păcate succesul se lasă în continuare aşteptat, aspect ce mi se pare destul de logic.

În titlu am menţionat că voi avea şi o părere personală legată de acest Android Go, iar aceasta este una simplă: nu are rost să vă complicaţi viaţa. În România device-urile cu Android Go au un preţ de plecare de 350 – 400 lei, însă de ce să cumperi aşa ceva când modele precum Xiaomi Redmi 9 (display FullHD, procesor octa-core, 3 GB RAM, 32 GB stocare, baterie de 5020 mah etc.) pleacă şi de la 540 lei (vezi aici exemplu) ?

Sursa: blog.google