Software

Anul trecut Xiaomi a lansat aplicaţia Mi Health, una ce îţi permite să culegi de pe smartwatch-urile şi brăţările inteligente Xiaomi informaţii legate de numărul de paşi, de calorii, calitatea somnului etc.

Ultimul update Mi Health, versiunea 2.7.4, vine cu o noutate interesantă pentru toţi utilizatorii Xiaomi. Aceasta permite măsurarea pulsului cu ajutorul camerei şi a bliţ-ului. Pentru a vă măsura pulsul trebuie să acoperiţi cu degetul camera foto şi bliţ-ul preţ de câteva secunde până când aplicaţia vă arată că scanarea a fost finalizată. Ulterior aplicaţia vă întreabă care este situaţia voastră în acel moment (una generală, una de odihnă sau una după exerciţii fizice), iar în funcţie de acest răspuns vă informează dacă pulsul vostru în acel moment este lent, normal sau rapid. Măsurările repetitive sunt salvate în aplicaţie şi puteţi face astfel un istoric al acestora, unul prezentat plăcut prin intermediul unor grafice.

Xiaomi Mi Health nu este disponibilă în Google Play, însă dacă doriţi să vă instalaţi versiunea 2.7.4 o puteţi face descărcând apk-ul de aici.

Sursa: xda-developers.com