Smartphone

Am aşteptat cu interes acest update promis de mult pentru Optimus One de către LG şi aşteptările mi-au fost oarecum înşelate. Mai întâi să vedem cum se poate instala 2.3 Gingerbread pe LG Optimus One. Vorbim de un update manual dacă nu aţi fost invitaţi să-l faceţi automat.

1. Instalaţi LG PC Suite de aici;

2. Dacă nu vă recunoaşte telefonul este nevoie să instalaţi un driver usb al celor de la LG care are în jur de 14 Mb;

3. Activaţi USB Debugging accesând Settings – Applications – Development – USB Debugging;

4. Dezactivaţi Settings – Storage – Unmount SD card;

5. Conectaţi telefonul la calculator;

6. Porniţi aplicaţia şi aşteptaţi 1 – 2 minute până când telefonul este recunoscut. Începeţi actualizarea şi downloadul este în jur de 110 Mb. Toată operaţiunea de instalare durează în jur de 14 minute;

7. Reporniţi telefonul şi veţi aştepta 3 – 4 minute, prima dată după ce treceţi pe 2.3.3 Gingerbread.

Dezamăgirea constă că vizual nu au fost schimbate decât câteva icoane. Toate aplicaţiile instalate sunt la locul lor. Tastatura touchscreen qwerty nu suferă nicio schimbare. În partea superioară veţi observa că fundalul adoptat este pe negru faţă de alb la 2.2 FroYo. Aparent se mişcă mai bine în browsing şi pare mai stabil. Am vrut să pun şi video, dar schimbările sunt aproape inexistente şi nu am ce să scot în evidenţă. Bănuiesc că nici hardware-ul nu este prea ofertant, dar apreciez că LG a adus Gingerbread pe LG Optimus One pe când HTC pe Desire încă nu a făcut trecerea şi la un moment dat se vorbea că vor lăsa Desire cu 2.2 FroYo.

Sursa

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.