Android

În aceste momente peste Oceanul Atlantic are loc un eveniment de amploare organizat de Google și se marjează mult pe zona de mobile. Uitați-vă ce schimbare a generat această zonă aducând Apple drept cel mai valoros brand din lume în dauna Google. Se vorbește despre Android 3.1 HoneyComb. Am avut ocazia să vedem la lucru acest sistem de operare optimizat pentru tablete pe Motorola Xoom și pot să spun că ar fi extrem de important ca numărul de aplicații să crească de la câteva sute la câteva zeci de mii ca astfel să se poată compara în experiența oferită cu iPad.

S-a început cu realizările obținute în ultima perioadă de Android.

– s-au activat peste 100 de milioane de telefoane cu Android la nivel mondial;

– s-a ajuns la 400.000 de telefoane Android activate zilnic;

– numărul de descărcări din Android Market a depășit 4.5 miliarde și 200.000 de aplicații animă acest magazin;

Android 3.1 HoneyComb:

– este un upgrade minor al 3.0 ce se regăsește acum pe majoritatea tabetelor cu Tegra 2;

– vor fi disponibile widgets cu dimensiuni configurabile și usb host pentru un transfer mai ușor al fișierelor;

– se vor putea conecta diverse controlere și chiar accesorii precum un mouse direct cu tableta – veți avea o experiență nouă în zona de gaming și eu chiar m-aș bucura să fac browsing cu un mouse pe tabletă, dar fără un dock station nu-i văd utilitatea. Asus Eee Pad Transformer rules :);

– mai multe detalii găsiți aici.

Android Ice Cream Sandwich:

– nu a fost furnizată o dată explicită de lansare ci s-a afirmat că în Q4 din 2011;

– reprezintă viziunea Google vizavi de sistemul de operare mobil Android și certifică direcțiile în care va evolua;

– va reprezenta îmbinarea dintre Android HoneyComb și Android 2.3 Gingerbread și va rula pe toate telefoanele de tip smartphone cât și pe tablete sau Google TV – mi se pare o adevărată declarație de forță care nu știu dacă va fi dusă la bun sfârșit de către cei ce dezvoltă Android.

Alte detalii de la Google I/O:

Se va adopta o nouă politică referitoare la Android și modul în care un smartphone ce îl rulează va primi noile update-uri ale platformei. Sunt sigur că Google încearcă să reducă din discuțiile generate de portarea 2.3 Gingerbread pe HTC Desire sau Samsung Galaxy S. Este dificil pentru un client să conștientizeze că a cumpărat un smartphone de top și la un an distanță este nebăgat în seamă, iar pachetul tehnologic și software din dotare să fie de domeniul trecutului.

Se va cunoaște cum va evolua ca software un device și se încearcă ca noile versiuni de soft să fie disponibile mai rapid.

Android Home va permite aplicațiilor din Android Market să comunice și să controleze electronicele din casă sau apartament. Va fi interesant să sting lumina din cameră cu o aplicație din Market sau să verific temperatura din frigider, să pornești cuptorul cu microunde sau să-l setezi a porni automat. Observați câtă versatilitate este promisă.

Sursa

Categorii: androidarhiva-os
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.