Tablete

După ce am avut ocazia să testăm Motorola Xoom a venit rândul unui hit din zona tabletelor – iPad 2. Nu suntem primul blog de tehnologie care are ocazia să o butoneze, dar chiar și la aproape două luni de la lansare ne bucurăm să putem testa tableta ce s-a vândut în milioane de unități și succesul său se dorește repetat și de o serie de companii rivale.

Nici nu s-au chinuit să pună un 2 pe cutie și apare doar iPad pe un fond alb. Când deschizi capacul zici că ai în față o ramă foto. Pe lângă ea se află încărcătorul însoțit de un cablu pentru conectarea la pc. Ambele de culoare albă – un fel de tradiție la Apple.

Nu aveam cum să nu fac o comparație cu Xoom și din start spun că este mai ușoară, vine mult mai bine în mână și asta grație și celor doar 8.8 mm grosime. Sunt curios cum va sta la acest capitol o altă tabletă și mă refer la Galaxy Tab 10.1 ce aduce doar 8.49 mm. Vă aduc o mică galerie foto și în câteva zile și recenzia care sperăm să scoată în evidență calitățile sau eventualele lipsuri ale tabletei de la Apple.

Modelul aflat în teste este versiunea de 32 GB cu Wi-Fi și 3G. Prețul său este de 3.799 lei la eMAG.

Tablete
Detalii tehnice
iPad 2 32 GB Wi-Fi și 3G iPad 32 GB Wi-Fi și 3G
Ecran 9.4 inch cu rezoluție 1024×768 pixeli și 16 milioane culori 9.4 inch cu rezoluție 1024×768 pixeli și 16 Milioane culori
Hardware procesor A5 dual-core la 1 Ghz, 512 Mb RAM, 32 GB spațiu de stocare procesor A4 la 1 Ghz, 256 Mb RAM, 32 GB spațiu de stocare
Conectivitate Wi-Fi b/g/n, 3G, GPS, bluetooth Wi-Fi b/g/n, 3G, GPS, bluetooth
Cameră foto și video cameră principală ce filmează HD și secundară VGA pentru apeluri video
Baterie, greutate, grosime -, 600 gr., 8.8 mm -, 600 gr., 13.3 mm
Sistem de operare iOS 4.3 iOS 4.3
Preț 3.799 lei 2.899 lei

Update: În browsing iPad 2 este mai leneș față de Xoom ce încarcă paginile mult mai rapid.

[nggallery id=49]

Tag-uri: ipad
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.