Software

Android 5.1 Lollipop este un update minor față de Android 5.0 Lollipop, iar cele mai multe noutăți sunt legate de creșterea performanței și stabilității la nivel de sistem de operare. Am înțeles că 5.1 Lollipop a început a fi oferit pe telefoanele din programul Android One, cel puțin în Indonezia și India.

Au publicat și imaginile de fabrică cu 5.1 Lollipop pentru LG Nexus 5, ASUS Nexus 7 în ediția 2012 și Google Nexus 10. Detalii pe site-ul dedicat dezvoltatorilor de aplicații.

Noutățile aduse de Android 5.1 Lollipop:

– funcții noi pentru telefoanele cu conectivitate dual-sim (contacte afișate în culori diferite, în funcție de SIM-ul cu care sunt asociate);

– HD Voice pentru telefoanele cu suport pentru această funcție;

– Device Protection – chiar dacă telefonul primește un reset la datele din fabrică este nevoie de o logare cu contul Google (nume de utilizator + parolă).

– conexiune rapidă la Wi-Fi și bluetooth, direct din zona de notificări.

Sursa: Lilliputing.com

Categorii: android
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.