Notebook

Apple a lansat în cadrul evenimentului de aseară, ceasul Watch în trei variante, dar și un nou MacBook de 12 inch cu retina display. Sunt foarte multe comentarii legate de faptul că Apple a ales să pună un singur port pe acest device + dongle de 79 dolari dacă-ți dorești să ai porturile clasice de conectivitate.

MacBook-12-inch-3

Câteva dintre specificațiile noului MacBook de 12 inch:

– display de 12 inch cu retina display și rezoluție 2304×1440 pixeli, aspect 16:10;

– procesor Intel Core M la 1.1, 1.2 sau 1.3 GHz de tip dual-core, placă grafică integrată Intel HD Graphics 5300, 8 GB RAM, până la 512 GB spațiu de stocare de tip SSD;

– OS X Yosemite;

– Wi-Fi ac, bluetooth 4.0, 1 x USB-C, tastatură backlit, trackpad cu Force Touch, cameră FaceTime;

– baterie de 39.7 Wh ce ar oferi autonomie de până la 9 ore, 920 de gr. și grosime cuprinsă între 3 mm și 13 mm.

Prețurile pentru MacBook-ul de 12 inch pornesc de la 1299 dolari (Intel Core M la 1.1 GHz și 256 GB de tip SSD, 1599 dolari pentru varianta cu Intel Core M la 1.2 GHz și 512 GB spațiu de stocare). Sunt mai multe variante de culoare: argintiu, gri și auriu.

Noul MacBook folosește o carcasă de tip all-metal, singurul port fiind cel de tip USB-C. Dongle-ul dedicat mai adaugă 79 de dolari la prețul notebook-ului și aduce mai multe elemente de conectivitate: HDMI, USB 3.1 și USB-C. Nu este prima dată când Apple pune designul pe primul loc și sacrifică elemente considerate importante la un device.

Sursa: Apple.com

Categorii: applenotebook
Tag-uri: applemacbook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.