Software

Conform unui raport recent, se pare că ultima versiune a sistemului de operare pentru dispozitive mobile de la Google este mai stabilă decât cea de la concurentul direct din Cupertino.

Astfel, aflăm că Android 5.0 Lollipop are o rată mai scăzută cu 0.2% de ”crash” pentru aplicații decât iOS 8. În cifre exacte, doar 2% dintre softurile ce rulează în Android Lollipop cedează, față de 2.2% în cazul iOS.

Diferența este infimă, dar există. Oricum, mai important este faptul că spre deosebire de anii precedenți, Android a evoluat, în timp ce iOS se pare că a involuat la capitolul stabilitate. Cum așa? Ei bine, Android KitKat avea o rată de crash a aplicațiilor de 2.6%, cu 0.6 mai mult decât Lolliopop, iar iOS 7  – 1.9%, cu 0.3 procente mai puțin decât cea mai recentă versiune.

Aplicațiile pot ceda din mai multe cauze în afară de cele cauzate de bug-uri ale sistemului de operare. Una dintre ele poate fi legată de probleme ale dispozitivelor propriu-zise.

Există și o latură ce observ că nu a fost luată în considerare în cadrul acestui raport. Numărul de smartphone-uri sau tablete ce rulează fiecare sistem de operare în parte. Știu că datele sunt prezentate în procente, dar una este să analizezi un milion de dispozitive cu Android Lollipop, față de 10 milioane de device-uri cu iOS 8. Acesta este doar un exemplu, iar diferența poate fi mult mai mare, la fel ca și marja de eroare.

Oricum ar fi, putem continua discuția în secțiunea de comentarii. De fapt, chiar am fi curioși să aflăm păreri de la utilizatori de Android Lollipop și iOS 8 legate de stabilitatea acestor sisteme de operare.

Sursa : AndroidAuthority.com

Categorii: androidios
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Huawei Pura 70 Ultra, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM pentru fotografii și Sony ZV-E10 pentru video.