Software

Android N a devenit Android Nougat, iar fiecare utilizator de smartphone cu sistem de operare powered by Google va aștepta cu înfrigurare să vadă dacă terminalul său primește update software. 

Samsung GALAXY S7 și S7 Edge, LG G5, HTC 10 & alte telefoane din liga premium sunt sigur că vor face pasul spre Android Nougat, dar orizontul de timp s-ar putea să fie destul de îndepărtat față de lansarea oficială, adică față de octombrie 2016.

Google a făcut un obicei ca în luna octombrie să anunțe un update major al sistemului său de operare mobil, dar și să aducă telefoane mobile în gama Nexus (în 2016 se pare că au fost făcute cărțile pentru HTC).

Nu se știe dacă Android Nougat se transformă în Android 6.1 sau Android 7.0. Important este că dacă ești posesor de smartphone din linia Nexus s-ar putea să-l primești până la sfârșitul anului, OTA și pe canal oficial. Nu cred că noua versiune software va prinde peste 5% din piața de telefoane Android până la finalul lui 2016.

Google nu a rezolvat problema fragmentării software și nici nu cred că va găsi o soluție în viitorul apropiat.

Sursa: Android

Categorii: android
Tag-uri: androidGoogle

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.