Software

S-a încheiat prima sesiunea Google I/O în ediția pe 2014. Unul dintre anunțurile Google este legat de programul Android One. Prin intermediul său urmează a fi livrate telefoane Android cu un raport preț / specificații de-a dreptul imbatabil.

Android One = program ce permite un set clar de specificații și update-uri de software livrate într-un mod similar cu telefoanele Nexus sau smartphone-urile în ediție Google Play.

Unul dintre primele telefoane cuprinse în programul Android One va fi lansat de către Micromax și va debuta la un preț situat sub 100 de dolari. Au fost punctate în mare și câteva din specificațiile sale (display de 4.5 inch, conectivitate dual-sim, radio FM, slot pentru cardurile microSD).

Karbonn și Micromax sunt companiile cu care lucrează în avanpremieră. Telefoanele respective urmează a fi livrate pentru prima dată în India și ulterior în alte piețe emergente. O veste bună ar fi că Karbonn deja a intrat în România prin câteva telefoane dual-sim cu Android.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.