Software

În cadrul Google I/O 2014 s-a pus mult accent pe așa-numitul Android L-release / Android L Developer Preview, limbajul de design și opțiunile pe care le vom regăsi în viitoarea iterație Android. Noul set de .api-uri urmează a fi disponibile în prima fază către dezvoltatori de aplicații, iar pentru publicul larg când software-ul ajunge a fi disponibil.

Nu se știe clar ce denumirea urmează a fi aleasă: Android 4.5 sau Android 5.0 etc. Asta contează mai puțin. În primul rând s-a discutat de un conceput numit material design, iar mai multe detalii aveți în clip:

Din ce am văzut în cadrul live streaming-ului de la Google I/O pot spune că material design se transpune într-o adâncime de câmp oferită de către interfața Android. Sunt umbre și jocuri de imagine ce permit această iluzie. De aici o experiență ce se dorește a fi mai comprehensivă. Notificările sunt afișate direct în ecranul de blocare și poți avea acces la detaliile furnizate de aceste notificări printr-un simplu gest tactil, fără a mai fi nevoie să deblocați display-ul.

Android L-release dorește a lucra într-un mod cât mai simplu pe telefoane, tablete, accesorii inteligente, televizoare, Chromebook-uri etc. Pare a fi un update important și unul dintre cele mai ambițioase proiecte Google legate de Android. Ideea este că L-release desemnează o interfață ce dorește a evidenția icoanele și widget-urile în mod tridimensional, un limbaj unic pe dispozitive ce diferă substanțial (specificații, dimensiune etc).

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.