Diverse

Android este sistemul de operare mobil cu cel mai mare succes la momentul actual. Aici m-aș referi la cota de piață și numărul de unități comercializate. Andy Rubin împreună cu Rich Miner, Nick Sears și Chris White au pornit dezvoltarea Android în 2003. Google a intrat pe fir și a achiziționat Android în 2005, iar Andy Rubin a condus această divizie a gigantului american până în martie 2013.

L-au înlocuit cu Sundar Pichai, indianul care până la acel moment se ocupase de dezvoltarea Google Chrome. Andy Rubin a primit sarcina de a se ocupa de proiectele Google pe partea de robotică. Mai zilele trecute și-a prezentat demisia și a ieșit din organigrama companiei americane. Sunt multe orgolii și fondatorul Android a simțit că nu mai face parte din peisaj. Pe de altă parte cred că are destule proiecte interesante de pus în aplicare, iar Google îi restricționa o oarecare libertate de mișcare.

Android 5.0 Lollipop lasă de înțeles că sistemul de operare pornit de Andy Rubin se află pe mâini bune.

Sursa: Recode.net

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.