Diverse

Android este sistemul de operare mobil cu cel mai mare succes la momentul actual. Aici m-aș referi la cota de piață și numărul de unități comercializate. Andy Rubin împreună cu Rich Miner, Nick Sears și Chris White au pornit dezvoltarea Android în 2003. Google a intrat pe fir și a achiziționat Android în 2005, iar Andy Rubin a condus această divizie a gigantului american până în martie 2013.

L-au înlocuit cu Sundar Pichai, indianul care până la acel moment se ocupase de dezvoltarea Google Chrome. Andy Rubin a primit sarcina de a se ocupa de proiectele Google pe partea de robotică. Mai zilele trecute și-a prezentat demisia și a ieșit din organigrama companiei americane. Sunt multe orgolii și fondatorul Android a simțit că nu mai face parte din peisaj. Pe de altă parte cred că are destule proiecte interesante de pus în aplicare, iar Google îi restricționa o oarecare libertate de mișcare.

Android 5.0 Lollipop lasă de înțeles că sistemul de operare pornit de Andy Rubin se află pe mâini bune.

Sursa: Recode.net

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.