Retelistica

Operatorul de telefonie mobilă amendat cu 70.000 de lei pentru majorarea prețurilor la abonamentele de telefonie s-a ales și cu un ordin din partea ANPC prin care practicile comerciale considerate incorecte să fie oprite. Informația vine de la Profit.ro.

Nu se specifică în mod clar despre ce operator de telefonie mobilă ar fi vorba, dar am observat că atât Profit.ro cât și presa de specialitate identifică Vodafone la mijloc.

Din comunicatul de presă al ANPC:

Prin Ordin al Președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), s-a dispus ca, de la data de 2 mai 2019, operatorul de telefonie mobilă amendat de comisarii ANPC în urmă cu câteva zile, să înceteze practicile comerciale incorecte față de consumatori, constatate în urma controlului, realizate în scopul majorării costurilor abonamentelor”.

Presupun că operatorul respectiv / Vodafone va merge în instanță. Până când instanța decide să blocheze un astfel de ordin, el are efect executoriu și trebuie pus în aplicare.

Sunt curios să descopăr de ce Vodafone a devenit deschizător de drumuri pe această speță. Abonamentele au fost crescute și de RCS-RDS la început de an, UPC a făcut modificări de-a lungul timpului etc.

Categorii: retelistica
Tag-uri: ANPCvodafone

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.