Retelistica

Operațiunile Liberty Global din Germania, Cehia, Ungaria și România au fost achiziționate de către Vodafone în urma unei oferte de 18.4 miliarde euro.

Comisia Europeană a început o investigație asupra acestei tranzacții. Inițial și-a stabilit ca termen – 2 mai 2019. Au extins către 3 iunie 2019, iar pe 15 aprilie 2019 au decis să majoreze termenul pentru 18 iunie 2019. Hotnews are un articol complet pe acest subiect.

Sunt preocupați de efectele pe care achizițiile făcute în Germania și Cehia ar afecta piețele respective (mai puține opțiuni pentru consumatori, creșterea prețurilor etc).

Cred că Vodafone și-a dorit să cumpere operațiunile Liberty Global la pachet, tocmai ca să scape de procedurile birocratice. În cazul unui răspuns negativ ar putea să reîncerce cu fiecare țară în parte. Totuși, aș spune că este un scenariu puțin probabil. De fapt, doar răspunsul clar al Comisiei Europene îndepărtează ipotezele din joc.

Vodafone are nevoie de infrastructura UPC ca să intre în rândul companiilor ce oferă servicii pe telefonie mobilă și fixă, internet fix și mobil, cablu TV. Telekom, RCS-RDS și Orange deja au oferte convergente și acoperă întregul spectru de servicii.

Categorii: retelistica

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.