Diverse

Bănuiesc că sunteţi toţi informaţi despre epidemia din China provocată de o nouă tulpină de coronavirus, una destul de agresivă şi (teoretic) fără leac.

În România nu au fost încă confirmate cazuri de pacienţi cu acest nou coronavirus, însă autorităţile sunt în alertă. Suplimentar măsurilor de prevenţie luate la intrarea în ţară, ANPC Constanţa a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică şi Biroului Vamal să interzică importul de produse din China, cele mai vizate fiind jucăriile, cosmeticele şi electrocasnicele.

”Am transmis o adresă către Direcţia Generală de Sănătate Publică Constanţa şi către vamă, pentru a ne da concursul în evaluarea importurilor de jucării, cosmetice, electrocasnice provenite din China. Situaţia actuală, legată de îmbolnăvirile din această ţară, ar trebui sa fie un semnal de alarmă.”, a declarat şeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Conjstanța, Horia Constantinescu.

Acest tip de solicitare era cumva inevitabil, însă din ce am citit am aflat că acest tip de virus nu poate rezista mai mult de 24 de ore în afara unui organism viu. Asta înseamnă (cel puţin la nivel declarativ) că noua tulpină de coronavirus nu prea are cum să ajungă vie în România prin intermediul unor produse. Cel puţin acestea sunt informaţiile de până acum.

Sursa: hotnews.ro

Categorii: diverse

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.