Android

Telefoanele de tip smartphone rețin o sumedenie de date mai mult sau mai puțin importante. În primul rând mă refer la datele de logare din conturi precum gmail, facebook, twitter, carduri bancare. Nu cred că v-ați dori ca o aplicație de tip spyware să vă dea totul peste cap. BitDefender aduce un antivirus ce poate fi instalat din Android Market sau de pe site-ul lor mobil http://m.bitdefender.com/.

Am downloadat și instalat BitDefender Mobile Security și vedeți în clip despre ce este vorba. Mi se pare că nu consumă resurse mari. Telefonul meu este un LG Optimus One – un Android de buget cu procesor de 600 Mhz și 512 Mb RAM , ROM, microSD de 2 GB instalat. Scanează aplicațiile în căutare de cod malware și oferă informații cu referire la aplicațiile instalate.

O puteți instala de aici.

 

Comunicatul de presă:

BitDefender lansează aplicaţia de securitate pentru telefoane mobile – BitDefender Mobile Security BETA

Aplicaţia va funcţiona în varianta Beta pentru telefoane şi tablete care au la bază sistemul de operare Android

BUCUREŞTI, România – 17 Mai 2011BitDefender®, liderul pieţei româneşti de soluţii de securitate, lansează astăzi varianta Beta a aplicaţiei de securitate BitDefender Mobile Security, pentru telefoane şi tablete ce funcţionează pe platforma Android. Eficient şi fără să consume multe resurse, noul produs foloseşte tehnologia de scanare in the cloud şi detectează toate tipurile cunoscute de malware pentru Android, fără să solicite în exces bateria telefonului.

“Sistemul de operare Android deschide multiple posibilităţi dezvoltatorilor de aplicaţii. La fel cum şi noi am beneficiat de aceste avantaje atunci când am dezvoltat Mobile Security şi hackerii se bucură de aceleaşi posibilităţi. Aceasta este explicaţia faptului că troienii de Android s-au răspândit exploziv, regăsindu-se până şi în Android Market.  Deşi au fost înlăturaţi, opţiunea de a instala aplicaţii nesemnate încă există şi creează o serie de probleme de securitate pe care dorim să le rezolvăm cu ajutorul Mobile Security”, a declarat Bogdan Dumitru, Chief Technical Officer al BitDefender.

Principalele beneficii oferite de BitDefender Mobile Security sunt protecţia superioară şi informarea utilizatorilor. Foloseşte cele mai noi servicii de securitate in-the-cloud pentru o scanare eficientă a dispozitivelor mobile şi pentru a preveni instalarea aplicaţiilor maliţioase. Proiectat cu gândul la eficientizarea consumului de energie, procesul de scanare se face doar atunci când este necesar: fie că utilizatorul doreşte să verifice aplicaţiile instalate, că instalează o aplicaţie care nu este semnată sau face alte acţiuni ce ar putea compromite securitatea telefonului.

Printre principalele funcţii oferite se numără Security Audit, care oferă o privire de ansamblu asupra tipurilor de aplicaţii şi asupra informaţiilor la care au acces acestea – date confidenţiale, conexiune la internet sau permisiuni de a folosi serviciile de telefonie. Totodată, utilizatorii beneficiază de scanare on-install şi on-demand, care pot fi activate oricând, pentru a se asigura că toate aplicaţiile instalate sunt legitime şi sigure.

Varianta BETA a BitDefender Mobile Security poate fi descărcată gratuit direct din Android Market sau de pe site-ul BitDefender, la această adresă. Pentru eventuale erori sau pentru feedback general despre aplicaţie, ne puteţi scrie pe http://bdmobilesecurity.betaeasy.com/.

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.