AnTuTu este cel mai folosit test de benchmark din universul Android la momentul actual, chiar dacă aplicația a fost eliminată din Play Store și când încerci să o descarci din browserul Chrome apar avertizări peste avertizări.

Când a fost lansat, Realme GT a obținut 770.221 puncte (fapt consemnat de către vicepreședintele Realme – Xu Qi Chase). A întrecut alte smartphone-uri cu Qualcomm Snapdragon 888 (aprox. 710.000 puncte, Qualcomm a scos 735.439 puncte cu dispozitiv de referință).

AnTuTu a așteptat lansarea telefonului și a cumpărat o unitate cu 12 GB RAM și 256 GB stocare. A scost o valoare respectabilă de peste 750.000 de puncte. Au aruncat o privire și prin software-ul telefonului, iar câteva elemente descoperite le-au atras atenția.

  • Unele sarcini ce trebuiau rulate de către nucleele tactate la frecvență redusă erau ținute cumva în fundal până când erau trecute pe nucleele cu frecvență ridicată;
  • în testul UX (decompresie de jpeg-uri), Realme GT mergea pe repede înainte și unele imagini erau pixelate.

AnTuTu și Realme se află în discuții spre a rezolva această situație.

Mi se pare haios să te lupți spre a obține un rezultat major în testele de benchmark. Presupun că sunt persoane ce cumpără un smarptone în funcție de aceste rezultate sau doar discutăm despre dorința companiilor chinezești de a fi no. 1 cu orice preț (apropo, acum niște ani și Samsung a fost prins de către AnTuTu cu ceva probleme).

AnTuTu dezvoltă și versiunea 9, software ce ar dispune de anumite unelte anti-cheating.

Sursa: GSMarena.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.