Telefoane Mobile

Sony s-a redresat în ultima perioadă, însă are în continuare un călcâi al lui Ahile în dreptul diviziei Sony Mobile. Aceasta este cea care produce tot ce înseamnă smartphone-uri şi tablete ale companiei japoneze. Cu o cotă de piaţa de sub 1% în Statele Unite ale Americii şi pierderi estimative de 480 milioane de dolari anul acesta, Sony Mobile se află în proces de deraiere.

CEO-ul companiei, Kazuo Hirai, a declarat că anul 2016 va fi cel decisiv pentru divizia de smartphone-uri şi tablete. Dacă la sfârşitul acestuia Sony Mobile nu va înregistra profit, ramura de terminale inteligente are şanse foarte mari să fie închisă. O altă variantă este vânzarea acestei divizii către alţi investitori în stilul ceiei de PC-uri şi laptopuri VAIO.

Cu toate acestea, Kazuo Hirai a afirmat că este încrezător că vor reveni pe creştere, iar un prim semnal în acest sens a fost dat de Sony Xperia Z5 Premium al cărui display 4K pare a atrage foarte mulţi utilizatori. Îmi este foarte clar că Sony va miza ultima carte în 2016. Rămâne de văzut dacă aceasta va fi sau nu câştigătoare.

Sony-Xperia-Z5-31

Sursa: androidauthority.com

Categorii: sony

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.