Tablete

Anul acesta pe plan mondial se vor vinde în jurul a 50 de milioane de tablete, iar Apple va avea o cotă de peste 70%, arată cel mai recent studiu al companiei de cercetare IDC. Anul trecut s-au vândut 18 milioane de tablete, iar iPad a avut 83% din piaţă, însă în ultimul trimestru a apărut şi un concurent important: Samsung Galaxy Tab. Şi vânzările de e-readere au mers bine şi au ajuns anul trecut la aproape 13 milioane de unităţi, de patru ori peste nivelul din 2009.

Dacă în trimestrul trei s-au vândut 4,5 milioane de tablete, în ultimul s-a depăşit nivelul de 10 milioane, iar Samsung Galaxy Tab a avut o cotă de 17%. Per total, anul trecut s-au vândut 18 milioane de tablet PC-uri, iar estimările pentru anul în curs arată 50 de milioane unităţi, din care iPad va deţine între 70 – 80%.

Şi piaţa de e-readere a crescut puternic, ajungând la 12,8 milioane unităţi, faţă de numai trei milioane în 2009. În ultimul trimestru s-au vândut şase milioane unităţi, iar Amazon Kindle are aproape jumătate din piaţă, fiind urmată de Nook al Barnes&Noble care din ultimul trimestru are şi o versiune color. Locul trei e ocupat de terminalul Pandigital, iar locul patru aparţine chinezilor de la Hanvon.

Sursa: HotNews
Sursa foto

Categorii: tablete

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani.