Accesorii inteligente

Nu ştiu pentru cât timp vom continua să purtăm măşti la modul în care o facem în prezent, însă companii din întreaga lume caută soluţii pentru a oferi oamenilor protecţie mult mai ridicată împotriva viruşilor şi a bacteriilor.

Dacă în vară vă prezentam LG PuriCare Wearable Air Purifier, o mască de protecţie dezvoltată de LG cu filtre HEPA şi ventilatoare, în cele ce urmează vom detalia o altă mască a viitorului, Ao Air Atmos.

Această mască a fost dezvoltată iniţial pentru a proteja utilizatorul de poluarea aerului, însă în contextul pandemiei actuale compania producătoare caută soluţii pentru a o adapta astfel încât aceasta să poată oferi protecţie şi împotriva viruşilor şi a bacteriilor.

Ao Air Atmos utilizează un sistem proprietar de nanofiltrare a aerului bazat pe ventilatoare denumit D’Fend ce protejează utilizatorul şi filtrează mai mult de 98% din cele mai mici particule, inclusiv PM 2.5. Ao Air Atmos ar oferi o protecţie de până la 25 de ori mai bună decât o mască N95 şi de până la 50 de ori mai bună decât o mască obişnuită.

Masca se poate adapta la stilul de respiraţie astfel încât să ofere mai mult sau mai puţin oxigen. Există şi o aplicaţie de smartphone, una care primeşte prin intermediul bluetooth informaţii legate de calitatea aerului, de calitatea filtrelor şi de modul în care utilizatorul respiră.

Ao Air susţine că la o purtare medie de 5 ore / zi filtrele ar trebui schimbate lunar, iar bateria încorporată oferă o autonomie de aproximativ 4-5 ore.

Ao Air Atmos se află în etapa de precomandă şi are un preţ de 350 de dolari + transport (pentru România acesta este de 30 dolari), în timp ce un pachet de filtre necesar pentru 4 luni costă 50 de dolari.