AOC a lansat un monitor portabil cu ecran tactil. Personal, mi se pare a fi o unealtă excelentă pe partea de productivitate și am să explic în rândurile de mai jos.

Scriu articole pe site și am sursa pe un ecran, iar fereastra cu redactarea materialului pe un alt display. La birou sunt laptopul, un monitor în mod portrait și un alt monitor curbat în formatul landscape. Când lucrez din alt loc, îmi lipsește setupul de acasă.

Pe de altă parte,  cu navigare rapidă între taburile din browser poți obține un rezultat cumva similar. De aici și partea a doua din titlu. Întradevăr, la drum lung să ai un alt accesoriu de care să ai grijă, să-l adaugi în rucsac, să ai grija unor cabluri suplimentare etc. Pe de altă parte, în majoritatea deplasărilor poți să te conectezi la altă sursă de afișare a conținutului (un televizor din camera de hotel sau și mai ușor, te bazezi pe telefonul din dotare ce de multe ori are un ecran de peste 6 – 6.5 inch).

AOC 16T2 este cea mai nouă adiție a companiei taiwaneze în materie de monitoare portabile.

Au adus și un material video:

Se conectează la un desktop, notebook sau smartphone pe USB Type-C sau pe microHDMI. Acum mai trebuie și ca dispozitivul respectiv să ofere conținut pe USB Type-C (încetul cu încetul, majoritatea o fac).

Are o baterie de 8000 mAh și nu necesită neapărat alimentare. În pachet este inclusă o husă pliabilă ce permite rotirea în modurile portret sau landscape. Are până și suport VESA pentru montarea pe perete (nu prea înțeleg de ce ai monta pe peret un monitor portabil de 15.6 inch, dar presupun că au dorit să bifeze și această funcție). Are difuzoare încorporate – 2 x 1W RMS. Ecranul permite input tactil (pentru a activa această funcție este nevoie conectarea la un notebook sau PC cu alt cablu, inclus în pachet).

Am uitat să punctez rezoluția: IPS de 15.6 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, rată de refresh la 60Hz, timp de răspuns GtG de 4ms, luminozitate de 250 nits, contrast 700:1, aspect 16:9, cântărește 1 kg fără 10 grame. Consumul de energie este de 16W.

Prețul recomandat – 1549 lei, debutează în octombrie 2020.

Declarație oficială:

„Monitoarele portabile fac parte dintre piețele de tehnologie cu cea mai rapidă creștere din Europa, iar noi, la AOC, înțelegem necesitatea unor astfel de produse convenabile pentru acasă, birou, dar cel mai important lucru mobil. 16T2 este o soluție perfectă și flexibilă pentru oricine apreciază mai mult spațiu pe ecran pentru munca sau divertismentul său – oriunde s-ar afla. ” spune Cesar Acosta, Product Manager Ecrane tactile și accesorii la AOC International Europe.

La prima vedere, la puncte PRO aș pune faptul că are USB Type-C + microHDMI (dispozitive noi și vechi), baterie de 8000 mAh ce-i conferă autonomie pentru câteva ore, touch, husa ce permite rotirea în cele două moduri de utilizare. La puncte CONTRA aș pune greutatea și prețul.

Categorii: monitoare

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.