Hardware

AOC a lansat în România un nou monitor premium, modelul AOC CU34P2C. Acesta este cel mai nou membru al seriei P2, gama de top a producătorului.

Acest monitor ultrawide curbat (1500R), cu un aspect 21:9, dispune de culori vii și puternice și de o rezoluție UWQHD (3440 x 1440 pixeli). Datorită conectivității USB-C încorporate, CU34P2C poate încărca și alimenta laptopurile cu energie până la 65W. Mai mult, hub-ul USB cu 4 porturi al monitorului oferă acces la dispozitive (tastatura, mouse-ul etc.), toate conectate printr-un singur cablu USB-C.

Aspectul lat, de 21:9, este perfect pentru producătorii de muzică, streameri sau video – editori, permițându-le sa vadă întreaga informație pe un singur ecran. Pe display-ul ultrawide se pot afișa două aplicații, una lângă cealaltă, simulând  astfel un set-up cu mai multe monitoare, fără întreruperi.

Utilizatorii de laptop pot folosi CU34P2C ca display principal doar cu un singur cablu USB-C pentru alimentare, transfer de date sau conectarea diferitelor device-uri precum webcam-uri sau drive-uri externe la hub-ul cu 4 porturi al monitorului.

CU34P2C dispune de un panou VA ce redă imagini vii și are un contrast static de 3000:1 pentru un negru profund alături de culori bogate și saturate, acoperind un spectru larg de culori: 120 % sRGB și 89 % AdobeRGB. Luminozitatea maximă de 300 nits poate face față iluminării ambientale puternice și luminii solare indirecte, în timp ce unghiurile sale largi de vizualizare (178°/178°) îmbunătățesc confortul de vizionare pentru toți cei care privesc ecranul în același timp.

Datorită ratei de reîmprospătare de 100 Hz, Adaptive-Sync și a timpilor de răspuns MPRT de 1 ms / GtG de 4 ms, monitorul este bun pentru  jocuri video dar și un companion al cinefililor. Echipat cu două difuzoare de 3W și mufă pentru căști, CU34P2C completează experiența audio-vizuală.

Monitorul este prevăzut cu un stand complet ergonomic, ce permite înclinarea, pivotarea și reglarea înălțimii pe o distanță de 150 mm. Acesta mai are posibilitatea de a susține o montură VESA-P2 pentru fixarea unui miniPC cum ar fi Intel NUC, direct pe suportul propriu-zis, creând astfel un sistem all-in-one. Sursa de alimentare internă și sistemul de gestionare a cablurilor încorporat în suport ajută utilizatorii să creeze un spațiu de lucru elegant, fără dezordine.

Modelul CU34P2C este certificat cu TCO 8.0, EnergyStar 8 și ECMA Eco Declaration. Afișajul său FlickerFree asigură o utilizare confortabilă prin folosirea curentului continuu pentru a regla luminozitatea în loc de PWM. Modul LowBlue reduce oboseala ochilor și poate fi accesat din OSD.

AOC CU34P2C va fi disponibil la comandă la un preț recomandat de 3059 Lei.