Hardware

AOC şi-a actualizat oferta de monitoare de gaming prin lansarea modelului AOC G2868PQU. Acesta are o diagonală de 28 inci (71.1 cm) cu rezoluţie 4K (3840 x 2160 pixeli), un nou panou de tipul TN HDR-ready cu timp de răspuns de 1 ms şi tehnologia AMD FreeSync.

AOC G2868PQU este echipat cu un nou panou de tip TN de 28 inci care acoperă 102% din sRGB și 82% din gama de culori AdobeRGB, astfel că utilizatorii nu vor vedea doar de 4 ori mai multe detalii decât pe un ecran Full HD, dar vor experimenta culori vii. Imaginea monitorului  este extrem de clară, datorită unei densități de 157,35 ppi (pixel pe inci). Utilizatorii plăcilor video AMD se pot bucura de o experiență fluidă a cadrelor și o rată de împrospătare de până la 60Hz datorită tehnologiei AMD FreeSync.

AOC G2868PQU are un design minimalist, dar oferă o gamă largă de personalizare. Suportul este reglabil la înălțimea de 130 mm, astfel încât utilizatorii pot poziționa monitorul în funcție de nevoile individuale ale acestora.
Mediile luminoase nu reprezintă o problemă pentru model, datorită luminozității ridicate de până la 300 nits. Atunci când este utilizat în condiții de lumină scăzută, modul Low Blue Light este menit să reducă oboseala ochilor.

Monitorul este echipat cu următoarele caracteristici specifice pentru gaming:

  • Cu AOC Game Color, utilizatorii pot ajusta saturația culorilor în cazul în care imaginea este monotonă sau conține o saturație fadă;
  • Cu ajutorul AOC Shadow Control, utilizatorii pot alege nivelurile de umbră, pentru a lumina zonele întunecate și invers, cu scopul de a vedea mai bine și mai detaliat zonele prea întunecate sau prea luminoase, fără a afecta întreaga imagine;
  • AOC Game Modes beneficiază de modificări specifice în funcție de fiecare gen de joc (FPS, Racing, RTS), plus 3 moduri personalizate de către utilizatori;
  • Cu AOC Dial Point, gamerii pot plasa ținta în jocurile FPS cărora le lipsește un punct de țintire, pentru a îmbunătăți precizia.

AOC G2868PQU va fi disponibil în România începând cu luna aprilie 2019 la un preț recomandat de 1749 Lei.

Categorii: hardware

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Aspire V3-571G.