Suntem înconjurați de tot felul de gadgeturi, unele pe care le-am cumpărat din impuls fără a le utiliza prea des, altele de care ne folosim zi de zi și fără de care nu concepem să ne despărțim. Cel pe care îl voi prezenta în continuare în care din cele două categorii credeți că se încadrează? Este YUNMAI Fascia Massage Gun Extra Mini doar un moft sau se va dovedi unul dintre acele aparate pe care abia așteptăm să le folosim? Sper să aflați răspunsul la aceste întrebări din rândurile ce urmează.

Specificații aparat masaj YUNMAI Fascia Massage Gun Extra Mini

 • 4 viteze de funcționare: 650 rpm, 1600 rpm, 2400 rpm și 3200 rpm;
 • 7 mm amplitudine a mișcării;
 • 6 kg forță de masaj;
 • 4 capete de schimb pentru masaj;
 • baterie de 1300 mAh, până la 8 ore de autonomie în funcționare;
 • dimensiuni: 126.6 x 88 x 35 mm;
 • greutate: 240 grame.

Design

YUNMAI Fascia Massage Gun Extra Mini

YUNMAI Fascia Massage Gun Extra Mini a ajuns la noi în cutia și cu accesoriile unui aparat similar, denumit Meavon. De fapt, este vorba despre fix același gadget, fabricat sub un alt brand, așa cum se întâmplă destul de des prin China. Toate accesoriile, inclusiv cutia, făceau referire la Meavon, în schimb pe aparatul propriu-zis stătea scris YUNMAI. O situație care cel mai probabil nu se va repeta la produsele destinate comercializării.

În pachet am găsit aparatul alături de 4 capete de masaj, o husă de depozitare și transport, un cablu scurt de la USB Type-C la USB Type-A și un manual de utilizare, ce însă era scris doar în chineză:

YUNMAI Fascia Massage Gun Extra Mini este cu adevărat compact, din pozele în care nu ai alături altceva spre comparație poate părea mai voluminos.

YUNMAI Fascia Massage Gun Extra Mini

Forma este cumva de pistol, probabil de aici a primit în denumire și particula ”Gun”. Până la urmă, aparatul se aseamănă mai degrabă cu bastoanele jandarmilor de pe la noi, păstrând desigur anumite proporții.

Gadgetul dispune de un singur buton de control, amplasat alături de portul USB Type-C ce permite încărcarea bateriei. În jurul butonului este un LED ce se poate aprinde în mai multe culori, în funcție de programul de funcționare ales, respectiv în funcție de viteza cu care percutează capătul de masaj.

YUNMAI Fascia Massage Gun Extra Mini este fabricat dintr-un aliaj metalic pe o mare parte a experiorului. Pe lângă acesta, mai apare și plastic de bună calitate, în timp ce îmbinările și finisările de detaliu sunt cu adevărat fin executate. Nimic nu pare și nu se simte ieftin, ba din contră, nu prea ai ce să-i reproșezi acestui aparat din punct de vedere al calității de fabricație.

Utilizare

YUNMAI Fascia Massage Gun Extra Mini

YUNMAI Fascia Massage Gun Extra Mini nu este un gadget smart, nu are funcții inteligente. Tot ce-ți oferă sunt 4 viteze pentru masaj și tot atâtea capete din silicon.

Acestea din urmă se atașează și se desfac foarte ușor de pe capătul de masaj, nu este nevoie de multă forță în niciunul dintre cazuri.

În manualul de utilizare sunt prezentate extrem de multe scenarii de folosire. În funcție de zona pe care îți dorești să o masezi sunt recomandari pentru viteză, capătul de masaj, dar și durata masajului. Chiar dacă în cazul meu am primit manualul în limba chineză, am găsit destul de ușor pe net manualul în engleză.

Totuși, cred că cel mai bine este să experimentezi cu fiecare viteză și capăt de masaj pe zonele dorite și să nu te încrezi pe deplin în recomandările din manual.

Sincer, când am văzut inițial cum funcționează acest aparat, nu-i dădeam mari șanse în a-l folosi prea des. Capătul de masaj se deplasează doar pe direcția înainte-înapoi și nu propune rotație ori alt tip de mișcare.

YUNMAI Fascia Massage Gun Extra Mini

Însă, surpriză! YUNMAI Fascia Massage Gun Extra Mini reușește să te relaxeze, să te revigoreze, și este o plăcere să-l folosești seara sau oricând ai ocazia.

Masajul este eficient, chiar nu mă așteptam la asta. Trebuie să ai puțină grijă cât timp îl folosești sau pe ce intensitate spre a nu deveni deranjat și… cam atât.

Găsești combinația optimă de intensitate și capăt de masaj pentru fiecare zonă a corpului și descoperi în YUNMAI Fascia Massage Gun Extra Mini un gadget pe care ajungi să-l cauți prin casă.

Este adevărat că eu am folosit mult mai puțin acest aparat decât soția mea și că multe dintre aprecierile la adresa lui vin chiar din partea ei, dar tot nu pot să nu recunosc că acest gadget nu a reprezentat o surpriză plăcută. Inițial l-am considerat banal, după care l-am găsit nu doar interesant, ci chiar util.

Autonomie

YUNMAI Fascia Massage Gun Extra Mini

Bateria de 1300 mAh ar trebui să ofere, conform datelor oficiale, până la 8 ore de funcționare. De fapt, pe pagina produsului se vorbește de o autonomie de maxim 48 de zile, cu 10 minute de utilizare zilnic.

Nu am avut cum să fac măsurători exacte, întrucât nu ai de unde să iei informații despre nivelul bateriei. LED-ul de status se aprinde roșu atunci când acumulatorul este pe sfârșite, însă nu am putut stabili cu exactitate cât timp am folosit efectiv YUNMAI Fascia Massage Gun Extra Mini. În fine, cert este că autonomia nu reprezintă o problemă pentru acest aparat, ba din contră.

Preț

Aparat masaj YUNMAI Fascia Massage Gun Extra Mini100 dolari US pe Aliexpress.com

Concluzii

YUNMAI Fascia Massage Gun Extra Mini

Probabil că puțini ar lua în considerare un aparat de masaj precum YUNMAI Fascia Massage Gun Extra Mini dacă nu ar citi review-uri precum acesta. Pur și simplu un astfel de gadget pare scump și inutil la prima vedere, iar pentru unii s-ar putea dovedi fix așa chiar și după utilizare.

Petru mine și mai ales pentru șoția mea însă, YUNMAI Fascia Massage Gun Extra Mini s-a dovedit un bun prieten ce a fost tocmai potrivit pentru relaxare seara sau după-amiaza.

Cele mai importante plusuri și minusuri pentru YUNMAI Fascia Massage Gun Extra Mini:

PRO

 • calitate înaltă de fabricație, materiale plăcute și finisări atent executate;
 • cu adevărat compact și ușor;
 • masajul este eficient și suficient de puternic;
 • autonomie bună.

CONTRA

 • preț ceva cam ridicat pentru un asttfel de gadget.