Facebook

Probabil că toţi aţi văzut în ultima perioadă această poză (vezi mai jos) în care unul sau mai mulţi prieteni erau tăguiţi şi eraţi invitaţi să vedeţi cine vă vizitează profilul de Facebook.

Screenshot_2

Cei de la Bitdefender au lansat un avertisment cu privire la această fraudă care păcăleşte utilizatorii de Facebook. Această aplicaţie fură Token-urile de acces ale unui program legitim de fotografii, apoi postează în numele utilizatorilor, accesându-le datele.

“Utilizatorii nu trebuie să uite că nicio aplicaţie legitimă de Facebook nu le permite să vadă cine le-a vizualizat profilul. Escrocherii de acest gen se bazează pe mecanisme de inginerie socială şi pe stimuli psihologici care îi provoacă pe oameni sa dea repede click, fără să se gândească la consecinţe,’’ a declarat Cătălin Cosoi, Chief Security Strategist la Bitdefender.

Pentru a scăpa de această fraudă, puteţi utiliza antivirusul Bitdefender sau o soluţie gratuită denumită Safego ce te protejează de spam, malware şi fraude.

Sursa: romanialibera.ro

Categorii: facebook

Despre autor

Cosmin Muşat

Redactor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri de aplicaţii, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează LG G2 şi tableta LG G Pad 8.3.