Tablete

O altă prezenţă importantă la evenimentul Mobile World Congress din acest an, o reprezintă tableta Sony Xperia Tablet Z. Toate specificaţiile pe care Emil vi le-a prezentat în urmă cu o lună, sunt confirmate oficial.

Tableta are un design slim, curat şi vine cu un display de 10.1” HD 1920x1200p, un procesor Qualcomm quad-core la 1.5 GHz de tip Snapdragon S4 Pro, memorie 2GB RAM, 16GB/32GB spațiu de stocare și Adreno 320 GPU, va fi rezistentă la apă și praf, va avea o baterie de 6000 mAh, o cameră principală de 8 Megapixeli şi o cameră frontală HD de 2 Megapixeli şi va încorpora tehnologia NFC despre care tocmai ce v-am vorbit.

Trebuie să recunosc, m-a impresionat! Şi din punct de vedere hardware, şi din punct de vedere al designului. Să mai zic cât de bine arată lângă un smartphone Sony Xperia Z? Ei bine, se pare că avem o pereche rivală pentru perechea Nexus 4 şi Nexus 10.

Xperia_Tablet_Z_Xperia_Z_Angle12

Desigur, tableta va rula Android 4.1, cu posibilitatea de upgrade la 4.2 după lansare, cu o interfaţă uşor modificată. Preţul tabletei Sony Xperia Tablet Z va fi în jur de 499$, în US, pentru versiunea de 16GB. Din păcate, va fi disponibilă undeva prin luna mai, deci mai avem de aşteptat.

Hands-On Video:

Sursa: Sony Press Release